Allegro prichádza na Slovensko a spúšťa online trhovisko so 100 miliónmi ponúk

Napísal Barbora Rusňáková 22. marec 2024

Allegro.sk ponúka slovenským spotrebiteľom prístup k 100 miliónom ponúk a produktov za skvelé ceny, pre tisícky najobľúbenejších tovarov ponúka garanciu najnižšej ceny na Slovensku.  

alegro_sk

Allegro, najväčšie trhovisko európskeho pôvodu s takmer 25-ročnými skúsenosťami na trhu, spustilo na Slovensku svoje nové lokalizované trhovisko allegro.sk. Táto expanzia je súčasťou pokračujúceho rastu Allegro v strednej Európe a nasleduje úspešné spustenie allegro.cz v Čechách, kde spoločnosť získala viac ako 1,6 milióna aktívnych kupujúcich a stala sa druhou najnavštevovanejšou e-commerce platformou za menej ako rok[1].

„Využívame naše skúsenosti a poznatky z českého trhu a snažíme sa priniesť podobnú, lokalizovanú a na partnerstvá orientovanú stratégiu aj na Slovensko. Naším cieľom je zabezpečiť hladké a príjemné nakupovanie a predávanie," uviedol Matthias Frechen, obchodný riaditeľ spoločnosti Allegro. „Z našich prieskumov vyplýva, že slovenskí zákazníci od Allegro očakávajú výhodné ceny, široký sortiment a spoľahlivé nakupovanie podložené overenými hodnoteniami od ostatných používateľov. Sme odhodlaní tieto očakávania na Slovensku nielen splniť, ale aj prekročiť," doplnil Frechen.

Slováci poznajú online trhoviská a ich výhody

Allegro prostredníctvom svojho modelu trhoviska zjednodušuje priame obchodovanie medzi predajcami a zákazníkmi, čo prináša prospech obom stranám. Zákazníci majú vďaka tomu prístup k širokej škále produktov za výhodné ceny a môžu nakupovať bezpečne online. Pre predajcov predstavuje Allegro spoľahlivého partnera, ktorý podporuje rozvoj ich podnikania v novom a populárnom predajnom kanáli, a zároveň im dáva plnú kontrolu nad ich ponukami a cenami. 

Prieskum medzi slovenskými zákazníkmi[2] ukázal, že online trhoviská sú čoraz populárnejšie vďaka ich pohodliu, rozmanitosti a konkurenčným cenám. Keďže 77 % respondentov je oboznámených s konceptom trhoviska a 42 % už pozná Allegro podľa mena, platforma je dobre pripravená na to, aby sa stala cenným a spoľahlivým partnerom pre slovenských predajcov.  Allegro im ponúka hladký proces predaja vďaka svojim technologickým a finančným riešeniam, analytickým nástrojom, ľahkej integrácii s ich vlastnými e-shopmi, vzdelávacím programom a marketingovým nástrojom, ktoré sú navrhnuté na podporu rastu ich podnikania.

Všetky funkcionality sú prispôsobené miestnemu trhu - od jazyka, meny a spôsobov dopravy, vrátane doručenia do širokej siete odberných miest Packeta v rámci celého Slovenska.

Registrácia a prevádzka predajného účtu na platforme je bezplatná, čo predajcom umožňuje ľahko vyskúšať benefity, ktoré Allegro ponúka. V rámci Uvítacieho programu môžu noví predajcovia využívať benefit 0% predajných provízií počas prvých 180 dní, spolu so silnou marketingovou podporou, vrátane spustenia prvej reklamnej kampane na Slovensku, ktorá začína v pondelok 18. marca.

Zameranie sa na zákazníka

Allegro.sk ponúka slovenským spotrebiteľom prístup k rozsiahlemu výberu produktov, s až 100 miliónmi dostupných ponúk. Katalóg produktov zahŕňa všetko od elektroniky, domova a záhrady, športu a voľného času, výrobkov pre deti, automobilov, cez módu a obuv, zdravie a krásu, knihy, až po médiá, zberateľské predmety a umenie. To robí z allegro.sk najväčšiu e-commerce platformu na Slovensku, ktorá ponúka 10-krát viac produktov ako akýkoľvek e-shop na Slovensku za najlepšie ceny[3].

„Ako ukazuje náš prieskum[4], cena je jedným z kľúčových faktorov, ktoré motivujú slovenských spotrebiteľov k nakupovaniu online. Taktiež je pre nich oveľa jednoduchšie nájsť dobrú ponuku online, ako v tradičných obchodoch. A práve to sa im snažíme ešte viac zjednodušiť našou garanciou najnižšej ceny, ktorá porovnáva ceny na Allegro s vybranými online obchodmi na Slovensku a ukazuje najlepšie ponuky na našej platforme. Ak by sme takúto garanciu nevedeli splniť, vrátime zákazníkom 150% rozdielu ceny vo forme kupónu uplatniteľného na Allegro[5]," povedal Wojciech Bogdan, marketingový a finančný riaditeľ v Allegro. „Tieto extra služby, ktoré zahŕňajú bezpečné nakupovanie, bezplatnú dopravu so Smart! a neporovnateľné pohodlie, maximalizujú výhody a odstraňujú obvyklé komplikácie online trhoviska," dodal Bogdan.

Nakupovanie bez rizík 

Už od štartu platformy môžu používatelia využívať službu predplatného Allegro Smart!, ktorá prináša neobmedzené bezplatné doručenia, exkluzívne ponuky a prémiovú zákaznícku podporu za výhodný poplatok 11,99€ ročne, alebo 2,49 € mesačne pre príjemnejšie nakupovanie u akéhokoľvek predajcu.

Pre tých, ktorí si chcú program najprv vyskúšať, je k dispozícii špeciálna skúšobná ponuka: 5 bezplatných doručení počas prvých 6 mesiacov, čo slovenským zákazníkom ponúka perfektnú príležitosť vyskúšať si nakupovanie na Allegro.sk.

Pri minimálnej hodnote objednávky 12,90 € v programe Allegro Smart! môžu slovenskí zákazníci využívať bezplatné doručenie na viac ako 2600 výdajných miest a balíkových automatov po celej krajine alebo bezplatné doručenie domov pri objednávkach od 21,90 €.

Program Allegro Protect prináša bezpečné nákupné prostredie s možnosťou rýchleho vrátenia peňazí a s  komplexnou ochranou nákupu, čo dokazuje, že sa Allegro snaží o maximálnu spokojnosť zákazníka a o to, aby dôveroval online trhovisku. Ak sa zákazníkovi nepodarí problém vyriešiť priamo s obchodníkom, dostane do 48 hodín refundáciu až do výšky 4 000 €[6].

Nakupovanie odkiaľkoľvek

Nakupovanie na Allegro je navrhnuté tak, aby bolo plynulé a jednoduché pre všetkých používateľov. Či už zákazník preferuje desktopové rozhranie, alebo prehliadanie na mobilnom zariadení, Allegro ponúka viacero možností pre pohodlné online nakupovanie. Okrem portálu allegro.sk je k dispozícii aj mobilná aplikácia Allegro dostupná pre zariadenia iOS aj Android, ktorá ponúka plný rozsah nákupných funkcií a uvítací kupón 10 € na prvú objednávku v rámci aplikácie, ktorý je možné uplatniť pre objednávky nad 50 €[7].

Nový a väčší MALL.sk

Spustenie Allegro na Slovensku je úplne novou kapitolou v slovenskom e-commerce svete, ale zároveň stavia na dedičstve MALL.sk. Ako jeho hrdý nástupca je allegro.sk pripravené ponúknuť úplne nový zážitok z nakupovania, pričom pokračuje v prevádzke MALL.sk ako samostatnej platformy a zároveň aj jedného z obchodníkov na Allegro. Tento strategický ťah zabezpečuje hladké zoznámenie sa s vylepšeným modelom trhoviska Allegro.


[1] Allegro, finančné výsledky 2023, celý report na https://about.allegro.eu/financial-results

[2] Prieskum „Medzinárodné platformy a trhoviská na Slovensku" uskutočnila pre Allegro spoločnosť Perfect Crowd v januári 2024. Celkovo bolo zozbieraných 1012 dotazníkov na reprezentatívnej vzorke Slovákov, ktorí nakupujú online, vo veku 18-60 rokov. Prieskumy boli realizované online (CAWI).

[3] 10-krát viac produktov než v akomkoľvek e-shope na Slovensku, 87 % zo 140 tisíc najpredávanejších produktov na allegro.sk je lacnejších alebo za rovnakú cenu v porovnaní s 69 populárnymi slovenskými e-shopmi - dáta platné k 29. februáru 2024.

[4] Prieskum „Medzinárodné platformy a trhoviská na Slovensku" uskutočnila pre Allegro spoločnosť Perfect Crowd v januári 2024. Celkovo bolo zozbieraných 1012 dotazníkov na reprezentatívnej vzorke Slovákov, ktorí nakupujú online, vo veku 18-60 rokov. Prieskumy boli realizované online (CAWI).

[6] Detaily programu Allegro Protect nájdete na https://allegro.sk/pre-kupujucich/allegro-protect

[7] Minimálna hodnota objednávky pre použitie kupónu je 50 €. Kupón možno uplatniť do 3 dní od jeho prijatia.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.