Starajte sa o seba a rozmaznávajte!

Po dlhej zime sa žiada naštartovať celé telo na jarné obdobie. Obdobie s nedostatkom slnečných lúčov a prirodzených vitamínov sa odrazilo na pleti, vlasoch a celkom na organizme. Prinášame niekoľko tipov na „znovuzrodenie“.

orava_1_270424

Pre sviežu pleť aj pre zdravie

Inhalačná tvárová sauna Orava FI-120 A je ako stvorená na intenzívnu starostlivosť o pleť, ale aj na preliečenie upchatých dutín počas nádchy. Stačí do nej naliať vodu, pridať pár kvapiek esenciálneho vonného oleja, zapnúť a potom si už len vychutnávať skrášľujúce či ozdravné okamihy. Saunovanie tváre uvoľňuje svaly, prekrví pokožku, masíruje ju do hĺbky, obnoví jej svieži vzhľad, otvára póry pre efektívnejšie čistenie a urýchľuje vstrebávanie výživných krémov a liečiacich emulzií. Okrem skrášľovania a kozmetickej funkcie môžeme saunu na tvár používať aj na liečebné účely. Už 10 až 15 minút naparovania zmierňuje bolesť a efektívne pomáha v boji proti nádche uvoľniť dutiny a rozpúšťať hlieny, aby sa dali lepšie vysmrkať a ľahšie sa dýchalo malým aj veľkým. Sauna má dva stupne výkonu a pribalený samostatný násadec na tvár aj na nos. Nechýba jej bezpečnostná poistka na používanie bez vody.

orava_2_270424

Kúpite ju v e-shope značky Orava za 18,90 €.

Viete, ktoré esenciálne oleje alebo bylinky vám poslúžia pri skrášľovaní aj liečení?

Na ošetrenie suchej pleti môžete použiť sladké drievko, bobkové listy či feniklové semienka.

Mastnú pleť zas poteší výťažok z nimby alebo z harmančeka.

Na citlivú pokožku sú ako stvorené kamilky, mäta, zelený čaj, levanduľa či tulsi.

Kurkuma pomáha skrášliť pleť.

Na uvoľnenie dutín počas nádchy použite harmanček, mätu, soľ, eukalyptus, čajovník či borovicu.

Pozor! Pri používaní esenciálnych olejov sa držte radšej pravidla „menej je viac“. Stačia 1 až 2 kvapky, väčšie množstvá esenciálnych olejov môžu podráždiť oči a vysušiť sliznice nosa a nosohltana. Pri naparovaní je dobré mať zatvorené oči a dýchať pomaly a zhlboka.

www.orava.eu

Matcha, pre bystrú myseľ aj zdravé a krásne vlasy

Antioxidanty, vitamíny, minerály… To všetko, a ešte mnoho ďalších aktívnych látok, sa snúbi v jednej jedinej ingrediencii – tradičnom japonskom čaji matcha. Ten je vynikajúci nielen pre stabilné fungovanie nášho organizmu a mysle, ale dokáže posilniť aj zdravie našich vlasov.

Je dokázané, že pravidelná konzumácia superpotravín má pozitívny vplyv na myseľ, správne fungovanie organizmu, silný imunitný systém aj na zdravý vzhľad pokožky, nechtov a vlasov. Jednoducho povedané superpotraviny sú cestou k zdraviu a vitalite.

Jednou z týchto superpotravín je matcha. Tento najstarší a tiež najvzácnejší zelený čaj z Japonska je doslova nabitý výnimočnými látkami:

●      Antioxidanty (má ich napríklad 6x viac ako goji a 17x viac ako čučoriedky) neutralizujú voľné radikály v tele, a chránia tak bunky pred poškodením. Vďaka tomu podporujú celkové vnútorné zdravie a zároveň posilňujú vlasové folikuly.

●      Bielkoviny sú dôležité najmä pre posilnenie štruktúry vlasov a tiež ako prevencia ich lámavosti a vypadávania.

●      L-theanín, aminokyselina, ktorá dokáže upokojiť nervy, pomôcť zvládať stres a celkovo zlepšiť náladu.

●      Esenciálne mastné kyseliny spomaľujú starnutie organizmu a hydratujú.

●      Kofeín stimuluje bunky, vlasové korienky aj vnútornú energiu. Vzhľadom na to, že je ale v matche obsiahnutý spoločne s L-theanínom, nespôsobuje nepokoj a nervozitu, ako je to napríklad pri káve, ale naopak zvyšuje koncentráciu.

ceremonial tranquil matcha tea

Čistý, jemný a upokojujúci čaj so sviežou chuťou a typickou vôňou. Je vhodný na upokojenie mysle a jej maximálnu koncentráciu. Zlepšuje pamäť, sústredenie a tiež náladu, pretože spôsobuje tvorbu dopamínu a serotonínu. Na rozdiel od iných doplnkov stravy nemá vedľajšie účinky, ako je napríklad zrýchlený tep alebo zvýšenie krvného tlaku. Napriek tomu ale dodáva energiu, ktorá po vypití jednej šálky vydrží až 6 hodín. Matcha je navyše silný očistný prostriedok schopný odstrániť z tela väčšinu toxínov, a to úplne prirodzeným spôsobom. Aj vďaka tomu významne posilňuje imunitný systém a podporuje celkovú vitalitu organizmu.

matcha infused oil

Matcha infused oil bol špeciálne vyvinutý na revitalizáciu vlasov a ich ochranu pred pôsobením vonkajších vplyvov. Je bohatý na esenciálne mastné kyseliny, ktoré dodajú účesu bohatú dávku hydratácie, a taktiež na antioxidanty, ktoré vlasy chránia pred pôsobením škodlivín. Olej s obsahom čaju matcha má ľahkú konzistenciu, ktorá vlasy obohatí, ale nezaťaží. Výsledkom jeho pravidelného používania sú prirodzene lesklé a na prvý pohľad zdravé vlasy.

ooolabo_matcha

ceremonial tranquil matcha tea, 80 g: 51 €, matcha infused oil, 50 ml: 34 €

Starajte sa o seba s Vital Proteins

Viete, ako sa užíva kolagén? Jednoducho – stačí nasypať, premiešať a hotovo. Potom už len vypiť alebo zjesť nápoj či jedlo, do ktorého ste ho pridali.  A viete, prečo je to vhodné? Lebo kolagén je základnou súčasťou vlasov, kože, nechtov, svalov, šliach aj kĺbových chrupaviek a od istého veku (25 rokov) si ho naše telo nedokáže vyrobiť dostatok. Potreba kolagénu pritom rastie. V rámci zdravého životného štýlu môžete túto, pre telo úplne prirodzenú bielkovinu, pravidelne dopĺňať. Napríklad prostredníctvom kvalitných výživových doplnkov. Vital Proteins Collagen Peptides obsahuje vysoké množstvo (20 gramov) hovädzích kolagénových peptidov, ktoré telo ľahko strávi a vstrebe. Neochutené kolagénové peptidy v prášku neovplyvnia chuť ani konzistenciu nápoja či pokrmu, do ktorého ich pridáte. Ak z akéhokoľvek dôvodu hľadáte alternatívu k hovädzej variante, vyskúšajte Vital Proteins Marine Collagen s 12 gramov kolagénových peptidov na porciu. Kolagény Vital Proteins môžu byť pre vás tým správnym návodom, ako sa udržať dlhšie fit. www.vitalproteins.sk  

vital_proteins_peptides_marine

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.