Relax v záhrade - ako vybrať ideálny set?

Milovníci oddychu na čerstvom vzduchu túžobne očakávajú teplé dni, ktoré umožnia tráviť čas v záhrade. Čoraz dlhšie a teplejšie dni poskytujú tú najlepšiu príležitosť. Preto sa oplatí vybaviť relaxačný kút pohodlným a zároveň funkčným záhradným nábytkom.

1_adobe_stock_11324

Zdroj foto: Igor / Adobestock.com

Jedným z takýchto kúskov je záhradný relaxačný set. Ako si vybrať takýto záhradný nábytok? Poradíme!

Záhradný nábytok

Na záhradu väčšina ľudí často volí ľahké a priestranné stoličky a jednoduchý, ale praktický stôl. Avšak, keď máme k dispozícii väčšiu plochu (obklopenú zelenými popínavými rastlinami alebo ozdobnými kríkmi), môžeme vytvoriť jedinečný a veľmi pohodlný priestor, v ktorom si každý z nás nájde svoje miesto. Praktické sú typicky záhradné súpravy vyrobené z ratanu alebo prútia. Tieto materiály sa vynikajúco prispôsobia okoliu a krásne harmonizujú s prírodnou plnou rastlín. Ďalším často používaným materiálom na výrobu záhradného nábytku sú drevené palety alebo bambusové dosky.

Vyberte si pohodlný záhradný set

Aj keď tieto prírodné materiály sú najlepšími spoločníkmi pre záhradu, ich životnosť nemusí byť príliš dlhá. Drevo, ktoré nie je impregnované a nechránené pred poveternostnými podmienkami, sa rýchlo znehodnotí. To ovplyvní nielen estetiku nábytku, ale aj jeho funkčné vlastnosti. Namiesto prírodného dreva môžete zakúpiť nábytok z syntetického materiálu, čiže populárneho technoratanu. Je to materiál, ktorý výborne imituje skutočné ratanové alebo prútové výhonky a zároveň je odolný, odolný voči poveternostným podmienkam a mnohým mechanickým poškodeniam. Skvele nahradí prírodné materiály, je ľahký, elegantný a dokonale plní svoju úlohu.

Čo kúpiť do záhrady?

Nábytok z technoratanu, podobne ako drevený nábytok, môže byť k dispozícii ako samostatné kusy alebo v elegantných a praktických súpravách. V súčasnosti sa veľkému záujmu teší elegantný záhradný relax set.

2_adobe_stock_11324

Zdroj foto: enginakyurt / Adobestock.com

Táto súprava sa zvyčajne skladá z:

• 2 alebo 4 kreslá,

• pohodlná sedacia súprava,

•   malý kávový stolík umožňujúci nastavenie stolu na čas jedla.

Pre zvýšenie pohodlia používateľov obsahujú sedacie a opieracie časti nábytku mäkké vankúše na záhradné sedenie. V závislosti od ich vyhotovenia môžu byť sedáky mäkké alebo trochu tvrdšie, ale pružnejšie. Stolík má zvyčajne na svojej doske sklenený panel, čo zabezpečuje umiestneným nádobám výnimočnú stabilitu.

Ak uprednostňujete rustikálny štýl, moderné kreslá môžete nahradiť praktickými drevenými lavicami s úložným priestorom pod sedákom. Tento vynikajúci úložný priestor sa môže stať úložiskom pre záhradné hračky, pomocné náradie alebo truhlicou na deky a náhradné vankúše.

Farba a tvar záhradného nábytku

Relaxačné záhradné súpravy sú k dispozícii v rôznych konfiguráciách, tvaroch a farbách. Stolík v súprave môže byť okrúhly, oválny, štvorcový alebo obdĺžnikový. Sedacie súpravy môžu mať vysoké alebo nízke opierky a môžu byť vybavené područkami.

Súpravy záhradného nábytku sú k dispozícii v mnohých farbách - od odtieňa prírodného dreva po farebnosť dosiahnutú pomocou vhodných farieb a pigmentov. Je však potrebné si uvedomiť, že nábytok vystavený slnečnému svetlu môže byť vystavený vyblednutiu alebo odlupovaniu farby vplyvom vysokých teplôt. Občas ich treba dôkladne vyčistiť a chrániť pred vonkajšími poveternostnými podmienkami, aby si zachovali svoju krásu po dlhé roky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.