Príbeh o golemoch od majstra fantastiky. Prvýkrát v slovenskom preklade

Terry Pratchett je vo svete fantasy neprehliadnuteľný pojem. Ešte počas života sa mu dostalo veľkej cti od britskej kráľovnej, ktorá mu za „služby v oblasti literatúry“ udelila rytiersky titul Sir.  Keď pred siedmimi rokmi zomrel, svet nepochybne prišiel o velikána žánru, od ktorého sa mnohí učili.

Jeho mimoriadne úspešná fantasy séria Úžasná Plochozem pozostávajúca z viac ako štyroch desiatok románov plných dobrodružstiev a jemu vlastnému humoru, si získava srdcia čitateľov dodnes.

Vo Vydavateľstve SLOVART vychádza aktuálne už ôsma kniha z tejto legendárnej série v preklade Vladislava Gálisa. Na hlinených nohách (Úžasná Plochozem 21, Mestská stráž 3) je ďalším nefalšovaným príbehom z „pratchettovského“ sveta.

Tentokrát sú v centre diania golemovia, hlinené stvorenia oddané otrockej práci, ktoré nikdy nikomu nespôsobili žiadne problémy. Mestom Ankh-Morpork však otrasie séria neobvyklých násilných vrážd. Chýba akýkoľvek motív a jediná stopa, ktorú hlavný veliteľ Mrak má, je... kôpka hliny a ešte pár podobne „kľúčových“ dôkazov. Pozornosť a hnev mesta sa upriami na golemov, ktorí sa práve v tomto čase rozhodli páchať samovraždy. Členovia mestskej stráže si tak musia opäť vyhrnúť rukávy, len aby zistili, že pravda sa možno vôbec neukrýva v temných uličkách nočného mesta.

Tento román vychádza prvýkrát v slovenskom preklade.

V sérii Úžasná Plochozem vo Vydavateľstve SLOVART doposiaľ vyšlo:

2019

Farba mágie (Úžasná Plochozem 1, Vetroplaš 1)

Stráže! Stráže! (Úžasná Plochozem 8, Mestská stráž 1)

Ľahká fantastika (Úžasná Plochozem 2, Vetroplaš 2)

2020

Muži v zbrani (Úžasná Plochozem 15, Mestská stráž 2)

Čaroborci (Úžasná Plochozem 5, Vetroplaš 3)

2021

Čarovné práva (Úžasná Plochozem 3, Čarodejky 1)

Faust/Erik (Úžasná Plochozem 9, Vetroplaš 4)

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.