Fakty a zaujímavosti o Slovensku v pútavých ilustráciách. To je SLOVENSKOpédia

Po inšpiratívnej publikácii SuperŽENY, v ktorej autorka predstavila 50 príbehoch výnimočných žien z našich dejín, a dobrodružnej výprave do slovenských múzeí v encyklopédii Vitaj v múzeu, prichádza Andrea Kellö Žačoková s čerstvou novinkou SLOVENSKOpédia.

Kniha, ktorá vyšla vo Vydavateľstve SLOVART, sumarizuje najrôznejšie fakty a zaujímavosti o našej krajine. Hoci je určená pre čitateľa od 10 rokov, svojim pútavým a zrozumiteľným spracovaním dokáže zaujať ktorúkoľvek vekovú kategóriu, rovnako byť aj hodnotným vedomostným prínosom. Takmer stovka strán nevytvára dojem hrubého lexikónu preplneného informáciami, ale sviežej vecnej publikácie, ktorá vám dá odpovede na najrôznejšie otázky o našej krajine.

Kniha je rozdelená do šiestich systematicky usporiadaných kapitol: Krajina, Príroda, Z dejín, Kultúra a umenie, Veda a technika a Sieň slávy. V jednotlivých kapitolách si nepochybne užijete dobrodružné putovanie Slovenskom. Preskúmate národné parky, zistíte, ktoré jaskyne môžete navštíviť, spoznáte rekordérov zo sveta zvierat, oboznámite sa s významnými písomnosťami z dejín, naším nehmotným kultúrnym dedičstvom aj tradíciami. Objavíte vynálezy a patenty, najvyššie stavby, technické pamiatky aj významné osobnosti z rôznych oblastí. Odpovede na to, čo všetko ešte neviete, alebo by ste radi vedeli, vám ochotne ponúkne SLOVENSKOpédia.

Autorkou bohatej nádielky ilustrácií je grafická dizajnérka a ilustrátorka Zuzana Bartová, ktorej ilustrácie zdobia aj knihu SuperŽENY. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

O autorke:

Andrea Kellö Žačoková vyštudovala masmediálnu komunikáciu. Pracuje ako editorka v knižnom vydavateľstve a je matkou dvoch dcér. V oboch životných úlohách sa cíti viac ako pohodlne. Pohodlnosť však podľa nej prináša nudu, a tak neustále niečo vymýšľa, napríklad nové výlety s rodinou či ďalšie nápady na knihy. Knižným projektom sa venuje predovšetkým ako editorka, no už si to vyskúšala aj ako autorka. So Zuzanou Bartovou pripravila knihu SuperŽENY (2019), v ktorej predstavila päťdesiat výnimočných žien z našej histórie. Jej kniha Vitaj v múzeu (2021) vznikla v spolupráci s dizajnérkou a ilustrátorkou Emíliou Holečkovou Jesenskou a opisuje, čo sa deje za bránami múzeí z celého Slovenska.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.