Historický román o intrigách kráľovských sestier

Philippa Gregory je britská historička, ktorá si získala priazeň čitateľov a čitateliek sériou románov o dynastii Tudorovcov, kde odkrýva príbehy slávnych, ale aj menej známych žien. V jej novej knihe, ktorá práve vychádza vo Vydavateľstve SLOVART, nechýbajú intrigy na kráľovskom dvore, politické hry či zrada pre lásku.

„Nikto nepíše o Tudorovcoch tak, ako Philippa Gregory... Tento príbeh o zrade a oddanosti je jej majstrovské dielo.“ (Good Housekeeping Magazine)

Román Tri sestry, tri kráľovné sa odohráva na začiatku 16. storočia, v ktorom bola túžba po moci silnejšia než rodinné puto. Margaréta Tudorová, jej sestra Mária a Katarína Aragónska sa stávajú panovníčkami troch rôznych krajín – Škótska, Francúzska a Anglicka. Zo svojho úspechu sa však netešia dlho. Napriek pokrvnému spojeniu ich okolnosti privedú k činom, ktoré by nečakali ani od svojho najväčšieho nepriateľa. Dvorné intrigy a zároveň osud ich privedú k tomu, aby sa stali súperkami na celý život.

Bitka o moc, žiarlivosť a tajné manželstvá sa prepletajú s obavami a ľútosťou nad sesterským životom. Jedinou konštantou v nebezpečenstve je ich zvláštne puto, mocnejšie než ktorýkoľvek muž, dokonca aj kráľ.

„Existuje iba jedno puto, v ktoré verím – puto medzi sestrami. Iba my tri sme nerozlučné. Nikdy zo seba nespúšťame oči. V láske či súperení, vždy myslíme jedna na druhú.“ (Philippa Gregory, Tri sestry, tri kráľovné)

O autorke:

Philippa Gregory (1954) je známa autorka historických románov. Vyštudovala históriu a získala aj doktorát v odbore anglická literatúra v 18. storočí. Preslávila sa najmä vďaka historickým románom z obdobia vlády Plantagenetovcov a Tudorovcov. Jej príbeh Kráľova priazeň (The Other Boleyn Girl) z roku 2001 bol úspešne sfilmovaný v hlavnej úlohe s  Natalie Portman a Scarlett Johansson. Vo vydavateľstve SLOVART vyšli už jej predchádzajúce historické romány Katarína Aragónska. Večná princezná, Druhá BoleynováDedičstvo Boleynovcov ako aj samostatný príbeh o Jacquette Luxemburskej Pani riek. Knihy do slovenčiny preložili Otakar Kořínek a Štefan Greňa.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.