Spoznajte najčastejšie nástrahy, ktoré dovolenkárom predražia cesty o tisíce EUR

Poistné udalosti môžu dovolenku predražiť aj o tisíce eur. Tými najčastejšími sú návštevy nemocníc kvôli alergii, tráviacim ťažkostiam ale aj zlomeninám či poškodeniam väzov. Aby mohli Slováci cestovať do obľúbených destinácií bezpečne a  bez zbytočných výdavkov.

luggage-box-figure

Informácie priniesla spoločnosť Kiwi.com so špecialistom na cestovné poistenie AXA Partners CEE spoločný produkt. Cestujúci si po novom môžu pri zakúpení letenky uzatvoriť poistenie priamo na platforme kiwi.com. 

Vďaka partnerstvu spoločnosti Kiwi.com s AXA Partners CEE si cestujúci odteraz môžu s kúpou letenky zabezpečiť aj komplexné cestovné poistenie. K dispozícii majú dva poistné balíčky. Travel Basic, ktorý pokrýva poistenie liečebných nákladov (vrátane COVID-19), stornovanie cesty pre chorobu, úraz alebo úmrtie a asistenčné služby. Viac ponúka balík Travel Plus, ktorý pokrýva aj poistenie batožiny a zodpovednosti za škodu. V prípade, že zaspíte, zaseknete sa v dopravnej zápche a nestihnete svoj let načas, AXA v tomto balíku ponúka aj poistenie pre prípad zmeškaného letu.  

„Cieľom Kiwi.com je, aby bolo cestovanie pre našich zákazníkov čo najjednoduchšie a najbezpečnejšie. Rezerváciu letenky uskutočňujeme s očakávaniami nových, pozitívnych zážitkov a aby ich našim zákazníkom nepokazilo nič nečakané, spojili sme sa so spoločnosťou AXA, vďaka čomu bude cestovanie s Kiwi.com ešte výhodnejšie,“ vyjadrila sa Eliška Řezníček Dočkalová, viceprezidentka pre zákaznícku skúsenosť Kiwi.com. 

AXA Partners CEE ročne dostáva viac ako pol milióna hovorov od klientov, ktorí potrebujú na cestách lekársku pomoc. Z dát spoločnosti Kiwi.com a AXA Partners CEE, ktoré analyzovali poistné udalosti z najobľúbenejších destinácií klientov Kiwi.com za rok 2023*, sú najčastejšie poistné udalosti v lete spôsobené nehodami na skútri či aute – t.j. zlomeniny rúk a odreniny rúk i nôh a zdravotnými problémami ako angína, alergia na slnko, bodnutie hmyzom či stravu, gastroenteritída či iné žalúdočné problémy. V zime sú to najčastejšie zlomeniny rúk a natiahnuté alebo natrhnuté väzy na lyžovačke. 

„Dovolenka znamená relax, zábavu či pohodové dni s najbližšími. Nikto sa nechce trápiť vecami, ktoré sa môžu pokaziť, najmä pri cestovaní do zahraničia. Život je len jeden a existujú milióny možných nepríjemností, ktoré vás môžu na cestách zaskočiť, no s cestovným poistením vám nemusia pokaziť dovolenku,“ hovorí Eliška Řezníček Dočkalová.

Koľko vás môže stáť dovolenka bez cestovného poistenia?  

Zdravotné problémy v zahraničí sú spojené s vysokými nákladmi, ktoré môžu byť pri absencii cestovného poistenia vyššie ako samotná dovolenka. Stačí malá nepozornosť či nepredvídateľné zdravotné komplikácie a výhodná dovolenka sa môže zmeniť na finančnú nočnú moru. Jednoduchý prevoz z nemocnice do nemocnice, napríklad z Francúzska do Bratislavy, vás môže vyjsť aj na 100 tisíc EUR. Z dát vyplýva, že poistenie zahraničnej cesty sa naozaj oplatí. Vďaka cestovnému poisteniu ušetrili dovolenkári, ktorí letenky kúpili cez Kiwi.com za rok 2023 takmer 2 mil. EUR.  

Najdrahšiu lekársku starostlivosť na svete majú štáty Kanada, USA, Austrália a Nový Zéland, v Európe ju má bezpochyby Švajčiarsko. V štátoch EÚ sa náklady na ambulantné ošetrenie pohybujú od 100 do 250 EUR, v Spojených arabských emirátoch, Thajsku, Turecku či na Filipínach je to 800 až 1500 dolárov. Vyššie sú ceny za hospitalizácie, kde sa náklady za deň v EÚ začínajú pri 15 EUR, ale môžu sa vyšplhať až na 15 000 EUR za deň, ak cestujúci potrebuje intenzívnu starostlivosť, napríklad pri nehodách alebo zápale slepého čreva. V USA stojí deň v nemocnici viac ako 2500 dolárov. Najdrahšie sú zásahy pohotovostným vrtuľníkom, ktoré sa môžu vyšplhať do 5000 EUR v EÚ či Ázii, alebo až do 15 000 dolárov v USA.  

*Použité údaje analyzovalo Kiwi.com a AXA Partners CEE na základe poistných udalostí z najobľúbenejších krajín na vycestovanie cez Kiwi.com za rok 2023 – Portugalsko, Španielsko, Taliansko, Grécko, Rakúsko, Francúzsko, Nemecko, Nórsko, Veľká Británia, Thajsko, Filipíny, USA, UAE, Turecko, Cyprus a Egypt.  


 O Kiwi.com 

Kiwi.com je popredná spoločnosť v oblasti cestovných technológií so sídlom v Českej republike a zamestnancami taktiež na Slovensku - v Bratislave a v Košiciach. Jej jedinečný algoritmus umožňuje používateľom nájsť lepšie trasy a ceny, ktoré iné vyhľadávače nevidia. Každý deň Kiwi.com vykoná niekoľko miliárd cenových porovnaní, čím pokryje 95 % svetových cestovných ponúk. Denne sa na Kiwi.com vyhľadá viac ako 100 miliónov leteniek a v priemere sa predá viac ako 70 000 miest. 

O AXA Partners CEE 

AXA Partners CEE je súčasťou AXA, jednej z popredných skupín v oblasti poistenia a správy aktív. AXA sa zameriava na zlepšenie zákazníckej skúsenosti a blahobyt jednotlivcov a cestujúcich. Dodávame globálne riešenia cestovného poistenia pre cestovateľov po celom svete. Poskytujeme inovatívne riešenia ochrany pre pokoj zákazníkov s asistenciou 24/7 a bezproblémové riešenie poistných udalostí. Ročne asistujeme vo viac ako 13 miliónoch prípadoch vo viac ako 40 krajinách prostredníctvom nášho Centra poskytovania služieb s využitím globálnej siete viac ako 40 000 poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.