Bazalka je typické korenie tzv. stredozemnej kuchyne; má lahodnú chuť i vôňu a hodí sa najmä k tým jedlám, ktorých súčasťou sú paradajky.
U pacientov postihnutých týmto ochorením je nesmierne dôležitá liečba diétou, ktorá býva celoživotná a je podmienená vylúčením bielkoviny - lepku zo stravy.
Našťastie táto zelenina je dostupná na našom trhu po celý rok a tak sa nemusíme obmedzovať v jej konzumácii ani v experimentovaní v kuchyni.
Štúdie mnohých expertov zameraných na výživu a zdravie odhaľujú skutočnosť, že k najkvalitnejším patrí výživa obyvateľov Stredomoria. Prečo? Čítajte...
... iným menom Kiwano je plné protikladov, existuje vo viacerých druhoch a ide o exotickú zeleninu pochádzajúcu z tropickej Afriky.
Vďaka oddelenej strave sa ľudia môžu cítiť lepšie a zdravšie. Aj to sú dôvody, prečo sa teší takému záujmu a popularite.Princíp je jednoduchý...
...ktorá obsahuje účinné látky potrebné na obnovu opotrebovaných buniek a má tiež významné kozmetické účinky, pretože obsahuje veľké množstvo spevňujúceho kremíka.
Celoživotné zdravé stravovanie pomáha znižovať riziko vzniku ochorení, zvyšuje hladinu energie a zlepšuje telesnú i duševnú pohodu.
Zeleninový trh a záhradka vám ponúka širokú škálu "béčka" v prírodnom stave, treba len vedieť kde hľadať najväčší zdroj tohto vitamínu.
...možno zakomponovať do šalátov rôzneho druhu alebo jemných nátierok. A netreba zabúdať ani na výživnú pleťovú masku...
Rukola je pikantná šalátová zelenina, ktorá sa v stredomorských krajinách pridáva hlavne do studených šalátov, ale svoje uplatnenie nájde aj v teplej kuchyni.
Kakovník, ktorého latinský názov je Theobroma znamená v gréčtine doslovne pokrm bohov. Toto meno dostal v 18. storočí od botanika Carla Linného.
Pod prísadami (koreninami) rozumieme určité časti rastlín, ktoré sa používajú na zlepšenie chuti, vône a farby jedla, prípadne na jeho konzervovanie.
Napriek výživným pozitívam slepačích vajec ľudia s vysokou hladinou zlého cholesterolu si chuť na vajíčko môžu uspokojiť len výnimočne.
...je najvzácnejšie korenie sveta, má prenikavo horkú chuť a jeho názov pochádza z perzského slova safran a arabského slova zafran - t.j. žltý.