Zdravé návyky, ktoré by sme si mali osvojiť, ak sa chceme cítiť lepšie

Pred pár desiatkami rokov nebola taká vysoká chorobnosť ako je teraz. Dnes už nie je problém stretnúť niekoho s potravinovými intoleranciami, sezónnymi alergiami, či kožnými problémami. 

kc_181119

Môže za to životný štýl, ktorý žijeme a konzumácia potravín, ktoré sú plné umelých látok, konzervantov a stabilizátorov, ktoré nášmu zdraviu len škodia. Aké zdravé návyky by ste si mali osvojiť, ak sa chcete cítiť lepšie?

Robievajte si ovocné a zeleninové smoothie 

Ráno väčšinou nemáme čas na nič iné, len na kávu. Káva by sa pritom nemala piť až po raňajkách. Ak bývate doobeda hladný a prepadáva vás vlčí hlad, odporúčame vám ráno piť ovocné alebo zeleninové smoothie. Ovocie a zeleninu vyberajte podľa sezóny. Teraz na jeseň odporúčame predovšetkým rakytník, čučoriedky, jablká, hrušky, citrusové plody, uhorku, stopkový zeler, mrkvu. Ak hľadáte niečo na podporu pečene, vyskúšajte ovocné a zeleninové smoothie. Pri dlhodobých problémoch s pečeňou je ale potrebné hľadať prípravky a nastaviť si pečeňovú diétu. Vynechať by sme mávali tuky a živočíšne bielkoviny.

Ráno vypite pohár čistej vody nalačno

Ak máte problémy s trávením a vyprázdňovaním, skúste obmedziť konzumáciu čokolád, bieleho pečiva a kávy na minimum. Odporúčame vám vypiť vždy ráno po prebudení pohár čistej vody z kohútika. Rozhýbe vaše črevá, naštartuje trávenie a hlavne pomôže vám s vyprázdňovaním. Voda by nemala byť ani príliš studená, no ani príliš teplá 

Nepozerajte ráno do svojich smartfónov

Pochmúrne počasie za oknami nám príliš nepridáva na dobrej nálade. Nepridáva nám ani ranné sledovanie sociálnych sietí a emailových schránok. Nepozerajte preto ráno do svojich smartfónov. Určite časom pocítite zlepšenie zraku, budete sa cítiť menej vystresovane a budete mať viac energie.

Skúste vnímať okolie. Všímajte si prostredie, vôňu, atmosféru. Byť zahľadený neustále do smartfónov negatívne vplýva aj na vaše vzťahy s okolím. Tieto troje návyky sú len omrvinky z tohto, čo by sme sa mali naučiť, aby sme sa cítili lepšie. Skúste však začať práve tu a uvidíte, že po chvíli pocítite rozdiel.

Zdroj foto: NewNordic.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.