Tvar očí prezrádza charakter! Sú vaše oči okrúhle alebo mačacie?

Napísal Kristína Chudá 29. február 2024

Oči človeka často hovoria za neho. Niektorí ľudia dokážu svojím pohľadom vraždiť, niektorým ľuďom oči horia vášňou alebo im z očí vystreľujú blesky mrzutosti. Oči tak prezrádzajú naše pocity a náladu.

freepik_eye_shapes

Mačacie oči

Ľudia s týmto tvarom očí - má ho napríklad herečka Angelina Jolie - sú ambiciózni a sebavedomí v tom, čo robia. Keď majú cieľ, nič a nikto im nemôže zabrániť v jeho dosiahnutí. Okrem toho sú aj zábavní a človek si rýchlo zamiluje ich optimistickú povahu. Niekedy sú však na ceste za svojím cieľom sebeckí.

Oči sklonené nadol

Je to tvar očí ako napríklad u hviezdy Teórie veľkého tresku Mayim Bialik. Ak vaša očná linka na okraji mierne klesá, ste často pesimistickí a prikladáte veľký význam tomu, čo si myslí vaša rodina. Neradi robíte rozhodnutia, preto často podliehate dominantným ľuďom vo svojom okolí. Ste však veľmi príjemný človek, s ktorým je radosť tráviť čas. Svojich priateľov si cielene vyberáte a ste im verní po celý život.

Oči ďaleko od seba

Do tejto skupiny patrí aj herečka Yvonne Catterfeldová. Oči týchto ľudí sú ďaleko od seba. Takíto ľudia radi experimentujú a je jedno, či ide o nový trend v obliekaní alebo cestovaní. Ak k nim patríte, potom nemáte radi rutinu, namiesto toho ste inovatívni a flexibilní, milujete dobrodružstvo a slobodu a ste veľkorysí.

Oči blízko pri sebe

Ľudia, ktorí majú oči blízko pri sebe, ako napríklad herečka Jennifer Aniston, často rešpektujú tradície a majú radi staré veci. Sú to rodinné typy, radi sa rozprávajú so staršími ľuďmi a keď ide o dôležité rozhodnutia, požiadajú o radu. Ak patríte medzi nich, viete, že nemajú radi veľké zmeny a nezvyčajné veci. Ste veľmi disciplinovaní a sústredíte sa na dôležité veci. Niekedy síce podľahnete emóciám, ale aj tak ste veľmi úspešní, pretože sa dokážete postarať o všetky detaily.

Okrúhle oči

Ľudia s okrúhlymi očami, ako napríklad herečka Anne Hathaway, sú kreatívni a jednoducho milujú život, majú bohatú predstavivosť a niekedy unikajú do vlastného sveta. Niekedy sú príliš idealistickí a trochu náladoví. Sú to emocionálne osobnosti, ktoré neskrývajú svoje pocity. Ak máte takéto oči, potom viete, aké ťažké je pre vás zabudnúť na city a správať sa racionálne. Dalo by sa povedať, že to, čo máte na mysli, máte na jazyku, a často niečo poviete skôr, ako si to premyslíte. Dokážete to však vynahradiť svojím šarmom.

Oči v tvare mandlí

Pamätáte si Hermionu z filmov o Harrym Potterovi alebo jej postavu Emmu Watsonovú? Má tento tajomný tvar očí, ktorý v ľuďoch vyvoláva pocit záhadnosti a exotiky. Ľudia s očami v tvare mandlí sú opatrní, keď ide o nové veci, no pôsobia uvoľnene aj vo vypätých situáciách. Ak patríte medzi nich, potom viete, že ste vyrovnaný človek, ktorý stojí nohami pevne na zemi, možno niekedy nie ste dostatočne emocionálny, ale v skutočnosti ste srdečný človek.

Šikmé oči

Na rozdiel od tvaru očí Indoeurópanov nemajú ľudia so šikmými očami kožnú riasu na hornom viečku. Precíznosť a perfekcionizmus sú synonymom ázijskej populácie, ktorej predstavitelia chcú vždy vedieť, prečo sú veci také, aké sú, ako fungujú. Snažia sa rozširovať svoje vedomosti a sú veľmi ambiciózni. Preto sú často podozrievaví voči cudzím ľuďom, čo môže na ľudí spočiatku pôsobiť ako arogancia.

Hlboko posadené oči

Takéto oči má napríklad herečka Blake Lively. Vyzerá, akoby mala malé oči, ale v skutočnosti ich zakrývajú len viečka. Títo ľudia sú veľmi ochotní pomáhať druhým, ale sami neradi žiadajú o pomoc. Ak patríte medzi nich, viete, že ste ako slniečko, vždy veselí, aj keď sa tajne trápite. Málokedy bojujete sami za seba, a tak vám hrozí, že budete robiť prácu, na ktorú ste príliš kvalifikovaní.

Veľké a výrazné oči

Ľudia s veľkými očami, ako napríklad herečka Penélope Cruz, sú veľmi vnímaví, dobrosrdeční a priateľskí, majú radi okolo seba dobrých priateľov a radi spoznávajú nových ľudí. Ak máte veľké oči, potom ste prirodzený bojovník a životom prechádzate so zdravou dávkou skepticizmu.

Hlboké oči

Do tejto kategórie patrí herečka Julianne Moore. Títo ľudia sú idealistickí, romantickí a veľmi pozorní. Ak patríte medzi nich, viete, že si svoje pocity radšej nechávate pre seba. Máte talent posudzovať druhých ľudí, analyzovať každé gesto alebo tón hlasu, takže hneď viete, na čom ste s druhým človekom.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.