Tvárová gymnastika

Po 25. roku života dochádza k pomalému, ale nepretržitému ochabovaniu svalov na tvári. Ak nechcete podstúpiť chemické či iné kúry, skúste tvárovú gymnastiku.


femme: Ako ste sa dostali k tvárovej gymnastike?
Daniela Kišoňová: Pôvodne som povolaním novinárka. Tak ako väčšina žien som po 40tke na svojej tvári pobadala zmeny. Hľadala som možnosti ako ( trochu eliminovať prvé známky starnutia a spevniť svaly a pokožku tváre) spevniť pokožku na tvári. Na začiatku som si vybrala cestu ľahšieho odporu. Dostala som sa do kozmetického salónu, kde som podstúpila kúru  vákuovou masážou s  liftingovým účinkom. Výsledok bol viditeľný a veľmi dobrý, ale po čase ustúpil a asi vďaka mojej predispozícii, niektoré partie viac ochabli a celkovo tvár pôsobila horšie ako pred kúrou. Viete si predstaviť bola som zo situácie dosť zúfalá a práve v tomto čase ma kamarátka nadchla pre tvárovú gymnastiku. Spočiatku sme cvičili podľa prefotenej brožúrky. Šťastná náhoda nás spojila s pani, ktorá nás naučila metódu francúzsky Camille Volaire, zúčastnila sa jej kurzu v Dijone.  V tom čase som sa už intenzívne zaoberala myšlienkou zmeniť svoje profesionálne smerovanie. Túžila som vyskúšať, ako je to byť sama sebe šéfkou. Po zvážení mnohých možností napokon zvíťazila   tvárová gymnastika. Doplnila som si kurz a vybavila živnosť na živnostenskom úrade. O dva roky neskôr, som si urobila akreditáciu na Ministerstve školstva, aby som mohla vychovávať ďalšie cvičiteľky, som hrdá na to, že moje kurzy si získali vysoký kredit, dnes mám svoje nasledovníčky aj v zahraničí. 

femme: Ako prebieha Váš kurz tvárovej gymnastiky?
Daniela Kišoňová:  V kurze sa venujem klientkám vždy individuálne. Je to dôležité. Každá tvár je iná, rovnako ako problémy, ktoré trápia moje klientky a tak takýto prístup je primeraný. Vždy sa snažím cvičenie v problematických partiách zintenzívniť. Tvárová gymnastika je vhodná pre mužov aj ženy bez ohľadu na vek. Nádej majú aj staršie ročníky. Mám aj staršie klientky, po 60tke, na ktorých vidieť pozitívne zmeny, rovnako ako u mladších. 

femme: Môžete nám v skratke opísať cvičenie?
Daniela Kišoňová:  Tvárová gymnastika prebieha v troch fázach. Prvá fáza je izomerická  metóda. Jej princíp je v udržaní napätia v jednotlivých svalových partiach určitú krátku dobu. V pokožke a v svaloch prebieha intenzívna regenerácia a dopĺňa sa aj svalová hmota. Regenerácia zasahuje všetky vrstvy pokožky a čo je veľmi pozitívne, regenerujú sa aj kolagénove a elasténove vlákna. Výsledkom je  opäť pevná a pružná koža. Táto fáza má desať sedení po jednej hodine.

Druhá fáza- je zameraná na formovanie a spevňovanie. Kým cvičenie v prvej fáze trvá asi hodinu v druhej fáze klientky cvičia maximálne 18 až 20 minút. Cvičenie je rýchle a dynamické. Táto fáza prebieha doma, podľa materiálov, ktoré im poskytnem. Obsahujú fotky a popisy jednotlivých cvikov, podľa ktorých sa cvičí.

Po 6 až 8 týždňov je tvár pripravená na udržiavaciu fázu. Samozrejme záleží od veku klientky a od jej pocitu, kedy za mnou príde, aby sme mohli ukončiť celý kurz. Cvičenie je dobré kombinovať aj s kvalitnými krémami, sérami , maskami ale aj masážami. Tie môžu lepšie a účinnejšie v pokožke pôsobiť, pretože prekrvenie a cirkulácia umožní lepšiu vstrebateľnosť a využitie aktívnych látok. 

Tvárová gymnastika je prirodzená metóda, ktorou je možné korigovať aj menšie tvárové defekty. Ide napríklad o ťahanie kútika do strany, ochabnutý bradový sval, spadnuté kútiky úst a posilnenie viditeľne ochabnutých partií tváre ako sú napríklad líca, brada alebo horné viečka.
 

Kontakt: 
Mgr. Daniela Kišoňová
Kontaktná adresa: Sabinovská 10, Bratislava
Telefónny kontakt: 0905 454 482
Email: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
Cena kurzu: 133 Eur

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.