Spoznajte úspešnú mladú Slovenku, ktorá si plní sny

Nechtová dizajnérka Mgr. Lenka Lukáčová nám porozprávala o jej nechtovom štúdiu a ako sa z vyštudovanej pedagogičky stála majiteľka salónu, lektorka a oficiálna distribútorka talianskej značky „RobyNails“ na Slovensku.

1lenka_lukacova_cattleya

femme: Čo Vás inšpirovalo  k tomu, aby ste sa venovali  práve nechtovému dizajnu a otvorili ste si nechtové štúdio?

Lenka Lukáčová: Mojou inšpiráciou bolo napredovať a plniť si svoje sny. Samozrejme, začiatky a prvé skúsenosti boli ešte počas mojich školských čias a „nechtové štúdio“ bola moja izba, kde som tvorila, skúšala a vymýšľala. Začínala som so zopár gélmi a nemala som jasnú predstavu o tom, ako sa to celé bude vyvíjať, ale hľadala som to, čo som v salónoch, ktoré som pred tým navštívila nenašla. Bol to práve zmysel tvoriť a ochota venovať tomu čas, ktorý poukazuje na kvalitu samotnej manikúry. Myslím, že nechtový dizajn nie je len o práci, ktorú dizajnérka vykonáva, ale aj o celkovom životnom štýle, ktorý si vyžaduje mnoho snahy, prijímať pochvalu, no zároveň aj kritiku a držať tempo, ktoré je v dnešnej dobe vysoké aj v rámci samotnej manikúry, ale dôležité je, aby Vás to „bavilo“. Preto si vážim a uznávam nechtové dizajnérky, ktoré svoju prácu robia s láskou! A keďže mám rada výzvy tak moje kroky, hneď po skončení vysokej školy, smerovali k otvoreniu salónu.

femme: Prečo práve „Studio Cattleya“?

Lenka Lukáčová: Túto otázku dostávam veľmi často. Klamala by som, ak by som povedala, že som názov mala premyslený. Vznikol úplne náhodou pri rannej káve s mojou mamou. Hľadala som niečo, čo by ma vystihovalo a zároveň, aby to bolo netypické. Milujem ružovú farbu, kvety, ich nežnosť a krásu zároveň. Tieto vlastnosti má v sebe druh orchidei s názvom „Cattleya.“ Dokonca je výnimočná tým, že rastie len v severnej a južnej Amerike. Preto práve názov „Studio Cattleya,“ ktorý v sebe spája peknú myšlienku osoby, ktorú mám najradšej a zároveň moje vlastnosti a vlastnosti žien, keďže každá sme krásna a jedinečná, ako aj nechty a ich dizajn, ktoré sú originálne aj na základe našej osobnosti.

2_cattleya

femme: Venujete sa len svojmu salónu alebo vykonávate aj iné činnosti?

Lenka Lukáčová: Pokiaľ som si vybudovala stabilnú klientelu tak som všetok svoj čas venovala len salónu a jeho správnemu chodu. Nerada to priznávam, ale som detailistka a dosť prísna, predovšetkým na seba a to zrejme potvrdí každý, kto ma pozná, ale zároveň nedokážem stagnovať. Neustále sa vzdelávam v rámci nechtového dizajnu, patria k tomu aj rôzne školenia. Časom som však dostala potrebu moje skúsenosti odovzdávať iným a to ma viedlo stať sa lektorkou a školiť modeláciu  a doplnenie gélových nechtov, zdobenie gélových nechtov, gél-lak a pod. Sústreďujem sa na individuálne školenia, kde sa venujem len samotnej kurzistke niekoľko hodín. Snažím sa, aby zo školenia odchádzali nie len s certifikátom, ale predovšetkým novými vedomosťami a som s nimi v kontakte aj po skončení kurzu. Vždy rada poradím, ale aby toho nebolo málo tak som neostala len pri tom. V januári som sa stala oficiálnou distribútorkou talianskej značky „RobyNails“ na Slovensku a momentálne sa venujem aj e-shopu a predaju produktov. Bola som vycestovaná v Miláne a je to pre mňa obrovská radosť, že som dostala túto možnosť práve ja...

3_cattleya_robynails

femme: Stíhate sa venovať všetkým týmto činnostiam?

Lenka Lukáčová: Zatiaľ si dovolím tvrdiť, že áno. Momentálne sa sústreďujem na e-shop a školenia s našou značkou RobyNails. Neustále komunikujem s mojimi talianskymi spolupracovníkmi a riešim marketing a predaj značky. Samozrejme mám skvelú podporu môjho okolia, priateľa a spolupracujem s tými najlepšími ľuďmi. A však aj napriek tomu (smiech) sa ma niekto zvykne opýtať, či pracujem poprípade či mám dostatok zákazníčok a podobne. Práve vtedy si uvedomujem, že čas, ktorý ja investujem do vzdelávania a svojej práce niekto premárni starosťami, ktoré by mohol venovať napríklad sebe. Áno, tým som len chcela povedať, že sa snažím vyčleniť si rebríček dôležitých a menej podstatných vecí, jednoducho žiť spontánne, no zároveň mať určité ciele. Prácu sa snažím vnímať ako relax a striedať činnosti, teda čas s klientkou na manikúre predstavuje môj oddych. Keď tvorím sústreďujem sa na každý detail a priznávam občas „nedýchame.“

femme: A čo Vaša spolupráca „Make-up a nechty“ ?

Lenka Lukáčová: Prepojenie Make-upu a nechtového dizajnu patrí neodmysliteľne k sebe. Občas si ho ani neuvedomujeme a tento skvost nosíme aj vo všedné dni. A práve to bolo mojou „jemnou“ inšpiráciou posunúť tento prvok o trochu vpred a vyzdvihnúť tak jeho zmyselnosť. Je to taký mini projekt a zároveň spolupráca mňa a talentovanej Zuzany, ktorú som spoznala na Instagrame práve kvôli jej zaujímavému a netypickému líčeniu. Každý, kto vykonáva svoju prácu naozaj rád tak tvorí, vymýšľa, ale robí predovšetkým aj nezištné veci, ktoré potešia ostatných a to je tou najväčšou radosťou a zároveň radosťou pre mňa, ale aj Zuzanu.

make-up_nails_zuzana

femme: Čo by ste poradili alebo odporučili začínajúcim nechtovým dizajnérkam?

Lenka Lukáčová:  Zhrniem to takto v krátkosti a možno na to stačí jedno slovo: „Originalita!“ Snažiť sa realizovať svoje predstavy, vytvárať jedinečné detaily a pracovať s úsmevom. Sústrediť sa na podstatné a vnímať situácie, okolie a osoby okolo Vás pozitívne. A ísť si za svojimi cieľmi aj cez všetky prekážky. Jasné, aj z vyštudovanej pedagogičky môže byť skvelá nechtová dizajnérka!

logo_cattleya

Zdroj foto: Archív Lenka Lukáčová

Instagram: @studio_cattleya, @robynails_slovakia
FB: Studio Cattleya, RobyNails Slovakia

Tvorba

tvorba_cattleya

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.