Máte šéfku?

Velí vám šéfka? Chcete na ňu urobiť dobrý dojem? Prezradíme vám, čo si šéfky na svojich podriadených cenia najviac.

>> Móda >> Aktuálne >> Máte šéfku?

Vieme, že medzi ženským a mužským svetom sú veľké rozdiely. Sporiť sa o tom, ktorý je lepší, má asi taký zmysel ako dohadovanie, či je krajšia modrá farba, alebo zelená farba... čiže žiadny. Prehliadať rozdiely medzi ženskými a mužskými postojmi sa však nevypláca, najmä ak ste v pozícii podriadenej/podriadeného.

Čím môžete zapôsobiť na šéfky?

Samozrejme, aj šéfky sú rôzne, a tak ako muži majú rôzne problémy - so sebou, so životným partnerom, s rodinou -, čo sa neraz odrazí na ich reakciách a postojoch... V podstate však platí, že v porovnaní so svojími mužskými kolegami je väčšina ženských šéfov voči svojím podriadeným vnímavejšia, pozornejšia a objektívnejšia.

NA ŽENU ZAPÔSOBÍ LOJÁLNOSŤ
Žena vždy vysoko ocení, keď ľuďom, s ktorými spolupracuje, môže dôverovať; keď má istotu, že títo ľudia ju nepodrazia, nezneužijú jej ústretovosť a v prípade potreby budú stáť za ňou. Veľmi si váži, ak jej podriadení chúlostivé informácie a prechodné problémy neroztrubujú po všetkých kútoch firmy a vedia dodržať slovo.

ŽENA SI OKAMŽITE VŠIMNE ZMYSEL PRE ZODPOVEDNOSŤ
Uvážlivejší prístup k životu ako takému a rôznym povinnostiam vytvára u ženy predpoklad, že podobný prístup si okamžite všimne aj u svojich podriadených a primerane ho ocení. Spoľahlivosť je totiž jedna z vecí, ktoré "na ženy platia". Každý človek má k svojej práci iný prístup a má inú mieru zodpovednosti, ale prevažnú väčšinu ľudí je nutné aspoň sporadicky kontrolovať. Vyžaduje to nemálo času a energie. Ak žena - šéfka zistí, že jej podriadení sú ľudia, ktorí si zastanú svoje povinnosti aj bez kontroly a vie, že sa môže na ich prácu a profesionálny prístup k povinnostiam spoľahnúť, dokáže pre svojich podriadených urobiť veľa a v neobvyklej situácii voči nim zaujať zmierlivý a ústretový postoj.

NA ŽENU ROBÍ DOBRÝ DOJEM OPTIMIZMUS
Výraznejšia senzitivita a zmysel pre detaily a zodpovednosť vyvolávajú na tvári nejednej šéfky množstvo chmár. Ak má v blízkosti človeka, ktorý okolo seba šíri prirodzený optimizmus a nákazlivú vieru v úspech, vždy pookreje a pocíti kolegiálnu spriaznenosť. Ľudia, ktorí vytvárajú priateľskú pracovnú atmosféru a nezištne rozdávajú okoliu elán, mávajú spravidla u šéfiek "na ružiach ustlané".

ŽENA OCENÍ SAMOSTATNOSŤ
Žena, ktorá sa stala šéfkou, nebude s vysokou pravdepodobnosťou nijaká ufňukaná kvetinka. Je logické, že na jej miskách váh bude zohrávať významnú úlohu aktívnosť, precíznosť a samostatnosť. Kto z jej podriadených sa prejaví týmto spôsobom, toho si zapamätá a v prípade, že nejde o malichernú osôbku (ktorá sa bojí o svoju šéfovskú stoličku), dokáže to aj primerane oceniť.

A NAPOKON: NA ŽENU VŽDY UROBÍ VEĽKÝ DOJEM SLUŠNOSŤ A KOREKTNOSŤ
Slušný prejav a korektné správanie nie je v našich končinách, žiaľ, bežnou normou, a tak človek vybavený týmito dispozíciami zvyčajne vynikne. Jednoduchšie a archaické typy mužských šéfov môžu síce niečo také považovať skôr za slabosť a neschopnosť presadiť sa, ale ženský svet je iný a inteligentná šéfka si slušnosť (pozor, nie servilnosť!) a korektnosť veľmi váži a vo vhodnej chvíli si na ňu vždy spomenie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.