Otestujte sa a objavte svoj skrytý talent

Spomínate si ešte na školu? Ktorý predmet ste nemali rada? Budete prekvapená, teraz totiž odhalí váš talent!Niektoré hodiny ste milovali, ale pri niektorých ste ledva udržali pozornosť. Odborníci tvrdia, že to má dobrý dôvod.

 „Priťahujú nás predmety, ktoré sú v súlade s našimi osobnostnými črtami a naším prirodzeným talentom a schopnosťami. Nemáme radi predmety, ktoré odporujú tomu, akí sme vnútri,“ vysvetľuje Jill Spiegelová, spoluzakladateľka poradenskej firmy zameranej na motiváciu a kariéru Goal Getters. Objavte svoj skrytý talent, vďaka ktorému budete najlepšia v triede!

Ak ste neznášali...

MATEMATIKU: Ste vášnivá.

Nebaví vás matematika? „Ľudia, ktorých nezaujíma matematika, ju hodnotia ako príliš chladnú pre ich prirodzene vášnivú a náruživú povahu,“ vysvetľuje Spiegelová. Nielenže dávate sto percent srdca a do duše všetkého, čo robíte, ale:

- Máte tendenciu najprv konať a len potom premýšľať – či už v láske alebo pri skúšaní účesu.
- Svoj domov a šatník ladíte do červených odtieňov. Červená je totiž farbou sily a náruživosti.

SLOVENSKÝ JAZYK: Ste podnikavá.

Čítať príbehy druhých ľudí? Nikdy v živote! „Študenti, ktorí neznášajú slovenský jazyk, sú akčné typy, ktoré radšej zažívajú vlastné dobrodružstvá," hovorí Spiegelová. Znamená to, že:

- Ste neposedná. Činorodí ľudia ako ste vy nedokážu v pokoji obsedieť; poklepávanie prstom po stole im dokonca pomáha pri sústredení.
- Pravdepodobne si dokážete svoj čas zorganizovať oveľa lepšie než väčšina ostatných žien.

TELESNÚ VÝCHOVU: Dosiahli ste vnútornú harmóniu.

„Na rozdiel od ľudí, ktorým prinášajú adrenalínové vzrušenie súťaživé športy, toto je osoba, ktorá ma rada samotu a premýšľanie v tichosti,“ hovorí Spiegelová. Znamená to, že:

- Často premýšľate nad zmyslom života a hľadáte hodnoty vo vyšších sférach.
- Vždy so doprajete dostatok času na rozhodnutie, zvažujete všetky argumenty pre a proti.

FYZIKU A CHÉMIU: Ste prelietavá.

Zabudnite na dlhé osamelé a nudné hodiny strávené v laboratóriu – to jednoducho nie je pre vás. „Ženy, ktoré boli vyčerpané štúdiom fyziky alebo chémie, majú tendenciu byť otvorené a spoločenské,“ hovorí Spiegelová. Žiaden div, že:

- Šatník máte preplnený nápadnými a vyzývavými kúskami.
- Ľahko vyjadrujete svoje pocity, čo spôsobuje, že druhí sa pri vás cítia uvoľnene.

DEJEPIS: Ste spontánna.

„Dejepis nám pomáha pochopiť minulosť, ale ľudia, ktorí vravia, že to nie je nič pre nich, si radšej vychutnávajú prítomný okamih alebo si predstavujú budúcnosť,“ hovorí Spiegelová. Ak je to váš prípad:

- Nie ste dostatočne predvídateľná, a tak udržujete partnera v neustálom napätí a jeho záujem o vás neopadá.
- Poučíte sa zo svojich chýb a idete ďalej.

CUDZIE JAZYKY: Ste kreatívna a nespútaná.

„Ľudia, ktorých nudia cudzie jazyky, majú tendenciu byť kreatívni – radšej si vytvoria vlastné metódy, než by sa mali prispôsobiť tým existujúcim,“ hovorí Spiegelová. Ak ste na tom rovnako:

- Nikdy nevydržíte rutinu dlhšie ako deň či dva. Keď zmeníte veci podľa seba, premeníte aj najnudnejšiu aktivitu na zaujímavú.
- Ste veľká filmová fanúšička. Kreatívne typy bývajú väčšinou vizuálne orientované.

Z knihy Testy, ktoré vás odhalia – Robin Westen

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.