Inšpiratívne trendy pre vizitky na rok 2023

Ako ste na tom s vizitkami? Nikdy neviete, kedy príležitosť zaklope na dvere, preto byť pripravený prezentovať svoje podnikanie v najlepšom možnom svetle nie je vôbec zlý nápad. Zabezpečte si konkurenčnú výhodu a zaobstarajte si dychberúce vizitky, čo zaujmú na prvý pohľad.

shutterstock_vizitka_23

Toto sú trendy na rok 2023, ktorými sa môžete inšpirovať:

Návrat retra a vintage prvkov

Retro dizajn sa opäť hlási o slovo a do vizitiek prináša závan nostalgie, zábavy a charakteru. Dokáže upútať typickým šarmom a v roku 2023 je veľkým hitom. Možno je práve teraz ideálny čas vynoviť vaše vizitky niektorou z retro farebných paliet typických pre 90. roky, pastelovými odtieňmi alebo ich ozvláštniť zaoblenými vintage fontmi, z ktorých dýcha atmosféra 70. rokov.

Keď sme pri farbách, ak sa k vášmu podnikaniu hodia funky farebné palety, bláznivé kombinácie a prechody z fialovej do červenej a podobne, alebo máte odvahu očariť potenciálnych zákazníkov retro gradientmi či psychedelickými podkladmi, smelo do toho. Ukážte, že máte odvahu šokovať a vybočiť z davu. Veľmi efektné sú aj neónové odtiene v kombinácii s nostalgickými pätkovými fontmi.

Sila funkčnej ilustrácie

Ilustrácie na vizitkách sú veľmi populárnym trendom pre mnohé dizajnérske, umelecky orientované alebo kreatívne zamerané firmy. Ak chcete dodať vizitke čo najosobnejší charakter, môžete si skúsiť načrtnúť vlastnú ilustráciu, ktorá bude ladiť s predmetom vášho podnikania alebo vás bude inak vystihovať. Zaručene budete mať jedinečnú a originálnu vizitku a ak sa vám dielo naozaj podarí a vytvoríte dokonalú symbiózu umeleckého diela a funkčnosti, môžete si byť istí, že vašu vizitku ľudia len tak nevyhodia.

Krásny dizajn, ktorý okrem toho, že prezentuje vás a vaše podnikanie, zároveň pôsobí aj na zmysly prijímateľa a priaznivo vplýva na jeho estetické cítenie, má tendenciu zanechať výnimočný a dlhotrvajúci dojem. A o to predsa ide, nie?

Kontrastné farebné kombinácie

Nielen pre všetky kreatívne odvetvia je v roku 2023 obľúbeným spôsobom prezentácie odvážne kombinovanie vysoko kontrastných farieb. Čo tak vyskúšať sýtu kráľovskú modrú s jemnou mätovou? Alebo stavíte radšej na kovové odtiene a doplníte ich modernými fontmi v neónových farbách?

Obrovským trendom tohto roku sú aj kovové farebné palety fontov v striebornej, zlatej, medenej na sýtom podklade. Kovový efekt je sám o sebe veľmi zaujímavým a netradičným prvkom, ktorý silno zapôsobí na zmysly a vaša vizitka tak neupadne do zabudnutia.

Okrem toho sa môžete kreatívne prejaviť aj na okrajoch vizitiek. Jednoduchý minimalistický dizajn v spojení s farebnými okrajmi pôsobí veľmi moderne, neodolateľne a zároveň veľmi sofistikovane. A čo je najlepšie, hodí sa pre rozmanité odvetvia, stačí len zladiť farby a štýl.

Zaujímavá textúra

Využite vizitku naplno a dajte jej to, čo prostredníctvom internetovej stránky sprostredkovať nedokážete. Presne tak, narážame na zmyslové vnemy. Embosovanie, parciálny lak alebo vystúpené písmená zapôsobia na príjemcu nielen originálnym a zaujímavým vzhľadom, no zanechajú stopu aj pri fyzickom dotyku s povrchom vizitky. Vďaka tomu sa postarajú o netradičný zážitok a prispejú k tomu, že si vás zapamätajú.

Okrem vymožeností pri tlači môžete samozrejme využiť aj rôzne typy štruktúrovaného papiera, napríklad kraftový alebo dokonca s textúrou plsti. Nebojte sa byť originálni a aj výberom papiera ozvláštniť nástroje, ktorými sa prezentujete.

Prezrite si možnosti tlače a výber papiera na https://justprint.sk/vizitka_.

Zdroj obrázku: Pixtural / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.