8 motivačných viet, ktoré môžu zmeniť váš profesionálny život

Napísal Kristína Chudá 23. február 2023

Aj vy ste už zažili menej úspešné pracovné momenty? Premýšľate, či má vaše podnikanie zmysel? Chýba vám motivácia a surfujete po internete a ani neviete, čo hľadáte? Ako prekonať svoju letargiu či chvíľkovú pracovnú krízu?

pixabay_pozitiv_motivation

Zdroj foto: Pixabay

Cesta ku každému úspechu vedie cez neúspech a prekážky. A len ten, kto „vydrží“ a nedá sa odradiť, je víťaz. A keď prídu tie negatívne chvíľky, a verte, že prídu, je čas si vypočuť alebo prečítať niečo, čo vás poriadne nakopne.

Prečítajte si 10 motivačných viet, ktoré nie sú len klišé frázami, ale predchádzajú úspechu a pomáhajú premôcť chvíľkové slabosti vo vaše kariére. A pri tom môže ísť len jednu jednoduchú vetu, ktorá vám pomôže zmeniť spôsob, akým myslíte.

1. „Každý z nás má každý deň rovnaký počet hodín na dosiahnutie svojho cieľa, 24 hodín - nič viac, nič menej."

Všetci na Zemi dostali na deň rovnaký počet hodín a záleží len na vás, ako tieto hodiny využijete a ako chcete daný deň prežiť. To znamená Bill Gates, Warren Buffett, Richard Branson ... Títo všetci majú každý deň „len“ 24 hodín ako každý z vás. Tak ak to dokážu oni, kde je problém?

2. „Niektorí z najúspešnejších ľudí na svete boli odmietnutí stokrát a sto prvý raz úspech dosiahli."

Čo majú spoločné JK Rowling, plukovník Sanders a Tim Ferriss? Boli viackrát odmietnutí, dokonca toľkokrát, že keby neboli presvedčení že sú dobrí, pravdepodobne by stratili chuť čokoľvek podnikať. Knihy JK Rowlingovej boli odmietnuté dvadsiatimi vydavateľstvami. A recept plukovníka Sandersa na KFC bol odmietnutý viac ako 100 krát, než uspel. Nezáleží na tom, koľko krát ste boli odmietnutí, stále je nádej, nezabúdajte na to!

3. „20% vašich problémov tvorí 80% vášho nešťastia."

Starý Paretovo pravidlo - 20% vášho úsilia sa môže rovnať  80% výsledkov. Toto funguje aj v iných oblastiach a aspektoch vášho života. Hneď ako si to uvedomíte, môžete identifikovať 20% vašich problémov, vyriešiť ich a odstrániť zo svojho života.

4. „Ak nepoviete čo chcete, nikdy to nedostanete."

Ľudia sa vždy sťažujú a nariekajú, že nedostanú to, po čom túžia. Pamätajte si, nikdy nečakajte a vezmite si to. Ani pečený holub vám do lona len tak nespadne. Samo sa nikdy nič nestane a nevyrieši. Povedzte si o to, čo chcete!

5. „Aj malé kroky vedú k veľkému úspechu"

Poznáte firmy ako Apple, Google, Amazon, Dell a mnohé ďalšie? Tieto, dnes úspešné firmy, začali v garáži. Vypracovali sa a zarobili miliardy dolárov. Ak vás už toto neinšpiruje ... Všetky tieto spoločnosti začali ako maličké firmy a v priebehu rokov rozrástli.

6. „To čo môžete spraviť dnes neodkladajte na zajtra. Zajtra už totižto nemusí byť. "

Nikdy s istotou nemôžete povedať, že zajtrajšok určite bude. Každé ráno sa zobúdzate s tým darom, že môžete začať nový deň. Smutnou realitou je, že jedného dňa tu môžete byť a iný už nie.

7. „Musíte okúsiť dno, aby ste okúsili vrchol."

Myslíte, že ste sami, ktorí sa ocitli na samom dne? Nie! Mnoho vplyvných osobností bez pádu na úplné dno by sa nevedeli odraziť a k vrcholu by sa nikdy nedostali.

8. "Najcennejšia vec, ktorú v živote máte, je čas. Nie je neobmedzený a preto s ním narábajte múdro. "

Viac ako priatelia, majetok, práca, financie či vaša kariéra je váš ČAS. Čas je najcennejším „majetkom“ ktorý v živote máte. Napriek tomu väčšina ľudí zaobchádza s časom nerozvážne. Vždy si môžete zarobiť viac peňazí, nájsť si novú kariéru alebo si kúpiť nové auto, ale ČAS si kúpiť nemôžete. Preto si vyberajte spôsob, akým budete tráviť váš čas.

A tu je pár citátov pre vás

"Musíte dnes robiť veci, ktoré ostatní nerobia, aby ste zajtra mali veci, ktoré ostatní nikdy mať nebudú." (Les Brown - spisovateľ, motivačný rečník)

"Vždy sa žeňte za víziou, nie za peniazmi, peniaze Vás začnú nasledovať nakoniec samy." (Tony Hsies, podnikateľ, majiteľ spoločnosti Zappos)

"Cesta ako začať, je prestať hovoriť a začať niečo robiť." (Walt Disney)

"Častá otázka, ktorá sa objavuje vo svete podnikania je "prečo? "To je určite dobrá otázka, ale rovnako dôležitá je otázka "prečo nie? "(Jeff Bezos, zakladateľ Amazonu)

"Práve teraz je niekde podnikateľ, ktorý je vystrašený na smrť, vymýšľa si výhovorky a hovorí sám sebe" Ešte nie je tá pravá chvíľa ". Neexistuje žiadna vec ako "Tá pravá chvíľa". (Kevin Plank, zakladateľ a majiteľ značky Under Armour)

"Nikdy sa neporovnávajte s nikým na svete ... Ak to urobíte, urážate sami seba." (Bill Gates, najbohatší človek na svete)

Inšpirovali sme vás?  Ste pripravení ukázať svetu kto ste?

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.