Chcete, aby vaša spoločnosť mala dobrý imidž?

Asi každá žena chce vyzerať čo najlepšie. A rovnako každá podnikateľka chce, aby jej spoločnosť vyzerala čo najlepšie v očiach zákazníkov, obchodných partnerov a samozrejme, aj jej zamestnancov. Ak však niekto vašu spoločnosť zatiaľ nepozná, čo môže pre neho slúžiť ako určitá „známka“ kvality?

shutterstock_biznis_woman21

Byť presvedčená o tom, že poskytujete zákazníkom kvalitu, nestačí. Musia to vedieť aj oni

Ak ste hádala, že certifikáty ISO, tak ste hádala správne. Ich získaním dáte každému, kto sa bude zaujímať o vašu spoločnosť, najavo, že fungovanie vašej spoločnosti spĺňa určité požiadavky a v podstate ste tak spoločnosťou „na úrovni“.

Často ľudí zaujíma hlavne to, či máte takzvaný certifikát kvality, ISO 9001. Dalo by sa povedať, že tento certifikát je akýmsi „základným“ ISO certifikátom. Ak ho máte, vaši potenciálni zákazníci si môžu byť istí, že pri vami poskytovaných produktoch a službách sa v prvom rade dbá na to, aby boli splnené všetky požiadavky zákazníka.

Nezabúdajte na zamestnancov a na životné prostredie

V úvode sme spomínali, že dôležitý je imidž vašej spoločnosti nielen v očiach zákazníkov, ale aj v očiach vašich zamestnancov. Aby sa vaši zamestnanci „u vás“ cítili skutočne dobre, v prvom rade je dôležité, aby ste im vytvorila bezpečné pracovné prostredie, v ktorom budú úplne minimalizované riziká, ktoré môžu viesť k úrazom na pracovisku.

K tomu vám môže dopomôcť snaha o získanie certifikátu ISO 45001. Táto norma sa zameriava práve na zabezpečenie ochrany zdravia vašich zamestnancov a ich bezpečnosť pri každodenných pracovných činnostiach.

Chrániť však nie je potrebné len zamestnancov, ale aj životné prostredie. A aj k zabezpečeniu ochrany životného prostredia máme ISO normu. Konkrétne ide o normu ISO 14001, ktorá vašej spoločnosti poskytne organizačný rámec pre ochranu životného prostredia a zároveň usmernenia, ktoré vám pomôžu reagovať na meniace sa environmentálne podmienky tak, aby boli v rovnováhe so sociálno-ekonomickými potrebami vašej spoločnosti.

Zdroj obrázka: Autor: GaudiLab / Shutterstock.com

1 Komentár

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.