Bez titulu k finančnému úspechu

Napísal Kristína Chudá 09. august 2022

Nemáte vysokú školu a napriek tomu chcete kariérny rast? Mali ste hlavu plnú plánov? Vysoká škola, titul, práca až do 65 rokov a šťastný odchod do dôchodku. Krásna predstava no bohužiaľ, vždy to nevyjde. Pre tých, ktorým plán z nejakého dôvodu nevyšiel, ponúkame záložný plán. 

unsplash_like_boss_w

Tu sú profesie, kde nepotrebujete titul a predsa si užijete finančný úspech.

Obchodný zástupca

Ak disponujete darom rečníctva a máte v sebe obchodného ducha, potom je predaj pre Vás to pravé orechové. Byť obchodník je dobrá voľba a v obchode sa naozaj dosahujú obrovské príjmy, aj tisíce eur mesačne. Ale nedosahuje ich každý. Dosahujú ich len tí, ktorí pochopia v čom je podstata úspechu v obchode. A ako uspieť? Kľúčom k úspechu je denne sa stretávať s minimálne troma klientmi.  Lebo ak nemáte stretnutia, tak len ťažko niekoho presvedčíte, aby si kúpil práve Vaše produkty a tak len ťažko zarobíte.

Kaderník

Byť kaderník alebo vlasový štylista je ďalšia skvelá voľba  Kaderníci chodia na školenia či kurzy a ako náhle máte v rukách certifikát, máte dvere k finančnému úspechu otvorené. Samozrejme, musíte byť skvelý a vedieť vyčariť na hlave aj zázrak a na tvári úsmev. Ak Vás myšlienka byť kaderníkom zaujala, netreba čakať a pustiť sa do kaderníckych kurzov.

Dentálny hygienik

Mnohí ľudia nemajú ani len potuchy, že dentálny hygienik nemusí mať vysokoškolský diplom. Priemerný dentálny hygienik si môže mesačne vyrobiť aj tisícky eur. Podstatou dentálnej hygieny je prevencia proti zubnému kazu a zápalových ochorení. Hlavnou náplňou práce je odstraňovanie zubného kameňa a povlaku, ktorý sa napriek pravidelnému čisteniu zubov nachádza v ústnej dutine. A k tomuto povolaniu potrebujete potrebný kurz a môžete isť na to!

Podnikateľ

Mnohí podnikatelia síce nemajú vysokoškolské tituly, no miesto toho majú veľa nápadov a vášni. Byť podnikateľ je skvelá kariéra pre každého, ktorý vie speňažiť svoje nápady. V podnikaní existuje nekonečne veľa možností. A benefity? Ste sám sebe šéfom, máte flexibilnú pracovnú dobu, ste pánom svojho času a nik Vás nebude kontrolovať, no nie je to skvelé?

Zdroj foto: Unsplash


Zdroj: https://www.lifehack.org/538442/five-careers-that-dont-require-college-degree

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.