Ťažká choroba odštartovala nielen jej cestu za zdravím, ale aj úspechom

Ktovie, ako by bola Terézia na tom dnes, keby pred 30 rokmi nezistila, že v boji s ťažkým ochorením jej pomáha prírodná strava. Dnes si jej výživové doplnky kupujú ľudia v 15 krajinách sveta.  

1_terezia_061222

Terézia Svátová mala len 32 rokov, keď jej začali opúchať kĺby, odlupovali sa jej nechty a vypadávali vlasy. „Bola som nekonečne unavená a ubolená, deťom som doslova nevládala ani len podať pohár vody, dokonca som prestala chodiť. Po mnohých vyšetreniach mi lekári v Piešťanoch diagnostikovali progresívnu polyartritídu a lupus a začal sa kolotoč injekcií, hormónov, antimalarík a antireumatík,“ spomína na ťažké obdobie Slovenka, dnes žijúca v Prahe. Ťažké lieky striedala s alternatívnou medicínou, skúšala urinoterapiu, pôsty, zelené potraviny. „Chvíľu mi bolo lepšie a chvíľu horšie, nie raz som si myslela, že je koniec. Ale stále som hľadala spôsoby, ako sa z toho dostať a skúšala som neustále nové a nové veci. Zásadný obrat nastal, keď som zo stravy vylúčila chlieb, mäso, kofeín, syry aj vajíčka a najmä glutaman sodný,“ hovorí Terézia Svátová.

V Brazílii nám závideli kyslú kapustu

Ďalšia ťažká kríza prinútila odhodlanú bojovníčku hľadať nové spôsoby liečby. A ako sa hovorí, že keď po niečom silno túžite, celý vesmír sa spojí, aby ste to dostali, tak sa Terézii dostala do rúk kniha o starých indiánskych spôsoboch liečenia a ona sa vybrala skúsiť liečbu na klinike v Brazílii. Čisto prírodná liečba pozostávala z detoxikácie, hydroterapie, zábalov z hliny a cibule či ľanových semien, vegetariánskej stravy a množstva rôznych štiav. „Tamojší doktor Antonio Tome mi v dobrom závidel našu kyslú kapustu plnú vitamínov a ja som si uvedomila, že naši predkovia vlastne využívali len to, čo im dala príroda - ich strava bola jednoduchá a netrpeli v takej miere takými ochoreniami, ako my dnes, ani nadváha nebola taká častá. Akoby ma osvietilo, uvedomila som si, že práve tu sa skrýva to tajomstvo, ktoré hľadám,“ približuje zakladateľka rodinnej firmy TEREZIA COMPANY impulz, ktorý stál na začiatku jej podnikania s prírodnými výživovými doplnkami z rastlín, bylín a húb.

2_terezia_061222

Keď ma nepoložila ťažká choroba, toto zvládnem tiež

Vlastné zistenia nasmerovali pani Teréziu v roku 1990 na novú životnú cestu a na trh uviedla vlastné koreniace zmesi bez lepku, glutamanu, cukru a konzervantov. „Prvý mesiac sme predali iba pár kusov. Bolo to demotivujúce, ale povedala som si, že keď ma nepoložila moja ťažká choroba, toto zvládnem tiež,“ smeje sa podnikateľka, no hneď aj priznáva, že bez významnej podpory rodiny by sa k tisíckam predaných produktov nedopracovala.

3_terezia_061222

Tvrdá práca pri vysvetľovaní a propagácii sa nám začala revanšovať už o pol roka. Naši zákazníci si pochvaľovali, že po hubových zmesiach sa cítia vitálnejší, majú lepšiu imunitu aj trávenie. Dala som si dokopy dva plus dva a v roku 2004 sme ako prvý výrobca na Slovensku a v Čechách začali predávať hlivu ustricovú v kapsuliach,“ pokračuje v rozprávaní nezlomná priekopníčka, ktorá sa nenechala limitovať ťažkou chorobou. Teréziu Svátovú a jej rodinu opäť čakalo nekonečné vysvetľovanie benefitov nového produktu, no pomohlo im, že na obaloch mohli slobodne napísať zdraviu prospešné účinky a látky ako posilnenie imunity, zníženie cholesterolu a krvného tlaku, obsah hubových polysacharidov - betaglukánov a ďalších zložiek. Dnes to už nariadenia EÚ neumožňujú. „Zobralo nám to možnosť jednoducho zákazníkovi vysvetliť, čo ten-ktorý produkt dokáže, v čom je prospešný. Napríklad rakytník rešetliakový, ďalšia zložka našich produktov, má 25-krát viac prírodného vitamínu C ako citrusy, huba reishi má preukázané protiherpetické účinky,“ vymenúva.

Prírodné produkty a overení dodávatelia

Osveta našťastie funguje a dnes už spotrebitelia vedia, že zloženie sa uvádza od zložky s najvyšším zastúpením po najnižšie a tak si aj sami dokážu nájsť skutočnú kvalitu. Terézia Svátová radí venovať pozornosť aj pôvodu rastliny a spozornieť by sme mali aj pri nízkej cene.Ak rastlina pochádza z EÚ, vieme si jej pôvod aj spracovanie overiť, pri dovoze z tretích krajín už nevieme, akým procesom prešla. Pri lacných produktoch zas nebývajú použité tie najkvalitnejšie účinné látky, prírodné zložky môžu byť doplnené alebo dokonca nahradené syntetickými,“ upozorňuje.

4_terezia_061222

Jej TEREZIA COMPANY dováža rakytník z Altaja a sušený nakupuje v bio kvalite od tvrdošovskej firmy, reishi zas kupuje od maďarského pestovateľa. „Osobne poznám každého dodávateľa surovín pre našich vyše 50 produktov, ktoré predávame v 15 krajinách, vrátane Slovenska a Čiech. Sme rodinná firma, so synom riešime všetko od dodávateľov cez suroviny až po výrobu, certifikáciu, marketing a predaj,“ približuje svoje podnikanie žena, ktorú ťažká choroba nasmerovala na novú životnú cestu. Podľa nej ak nemáme jasný cieľ, len sa životom bezprízorne ponevierame. Preto by sme sa nemali báť vykročiť za svojim snom. „Predovšetkým s realizáciou svojho nápadu nečakajte, lebo vás niekto predbehne. Aj nás už mnohí kopírujú, ale originál je len jeden,“ prízvukuje úspešná podnikateľka a dodáva, že s plnením svojich snov je to ako s láskou: „Nestačí si druhého iba získať, musíte sa oňho každý deň trpezlivo starať.“

Čisto prírodné produkty

Všetky suroviny sú v TEREZIA COMPANY spracovávané šetrným spôsobom tak, aby boli zachované všetky aktívne látky, ako tomu je pri čerstvých surovinách. Pri výrobe nie sú používané žiadne konzervačné látky, pridané farbivá či chemické spojivá. Výsledkom sú tie najkvalitnejšie produkty s maximálnou istotou smerom k ich kvalite a s maximálnym množstvom účinných látok.

5_terezia_061222

Rodinná spoločnosť TEREZIA COMPANY bola založená v roku 1990 Slovenkou - pani Teréziou Svátovou, ktorá sa po prekonaní závažného dlhodobého ochorenia rozhodla zmeniť svoje povolanie. Opustila profesijnú dráhu na poli zahraničného obchodu a vydala sa na úplne novú misiu. Už viac ako 30 rokov učí slovenských, českých aj zahraničných zákazníkov lepšiemu životnému štýlu. Jej nástrojmi sú overené suroviny, čisté prírodné produkty, certifikovaná výroba a tradícia. Tieto hodnoty pomohli vytvoriť už viac ako 60 unikátnych produktov, ktoré vybudovali úplne nový lekárenský segment doplnkov stravy.

-red-

Zdroj foto: archív TS, pixabay, shutterstock

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.