Mozog, farby

Zloženie stravy významne ovplyvňuje činnosť všetkých orgánov - vrátane mozgu. Ovplyvnite výkon svojho mozgu stravou... Zlepšite svoj pracovný výkon výberom vhodných farieb... Pomôžte si jednoduchým spôsobom pri náhlej viróze...

farby_a_mozog

JEDLO

Pokiaľ chcete, aby vaše mozgové bunky boli v kondícii a prenášali medzi sebou informácie s primeranou výkonnosťou, zaraďte do svojho jedálneho lístka vajíčka, sóju a ryby - tieto potraviny obsahujú dôležité látky podporujúce mozgovú činnosť.

Pred skúškami (a podobnými výkonnostnými záležitosťami mozgu) vyskúšajte na podporu mozgovej činnosti "marocký recept": do litrovej nádoby vložte za lyžicu kvalitného zeleného čaju, za lyžicu čerstvej mäty a trochu cukru (alebo medu); zmes zalejte horúcou vodou a dajte zovrieť; pri bode varu odstavte, nechajte trochu vychladnúť a hneď vypite.

FARBY

Cítite vo svojej kancelárii alebo domácej pracovni zvláštny nepokoj? Na príčine sú možno farby. Viaceré výskumy totiž tvrdia, že farby ovplyvňujú našu psychiku oveľa viac, ako sme ochotní pripustiť.

Aké farby teda do svojho pracovného prostredia "nepúšťať"? Rozhodne nie červenú, ktorá podnecuje nepokoj, stres a agresivitu; rovnako nie sivú, ktorá unavuje, potláča elán a zvyšuje frustráciu; negatívnym prekvapením môže byť aj klasická biela, ktorá síce presvetlí prostredie, ale podnecuje únikové reakcie; čierna zasa vnáša do atmosféry nepríjemnu strohosť a panovačnosť.
Naopak, ako pozitívne pôsobiaca sa (nielen) v pracovnom prostredí ukázala byť žltá farba, ktorá umocňuje dobrú náladu a aktivuje tvorivosť; zelená farba, ktorá dodáva energiu a vytrvalosť; alebo modrá farba, ktorá navodzuje pokoj a vyrovnanosť.

VIRÓZA

Stali ste sa obeťou "malej virózy", pričom vám nepríjemne tečie z nosa a pobolieva vás hrdlo? Vyskúšajte nasledovný "rýchlorecept": Lyžičku soli rozpustite v pohári vlažnej vody a trochu si nakvapkajte do nosa. Ak sa vám to zdá neznesiteľné, rozpustite v litri vriacej vody lyžicu soli a inhalujte. Proti bolestiam hrdla sa osvedčilo kloktanie slanou vodou.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.