Poznáte čagu sibírsku? Prezradíme vám niektoré z jej účinkov

V súčasnosti, keď je trh doslova presýtený rôznymi výživovými doplnkami na všetko možné, je niekedy naozaj ťažké si vybrať spomedzi rôznych produktov ten najvhodnejší. Preto urobíte najlepšie, keď sa obrátite na prírodu.

shutterstock_caga_sibirska

Huba priam nabitá prospešnými látkami

Jedným z takýchto produktov prírody, ktorý má naozaj množstvo pozitívnych účinkov na organizmus, je čaga sibírska, ktorú možno poznáte pod odborným názvom „ryšavec šikmý“. Ide o drevokaznú hubu, ktorá najčastejšie rastie na brezách, ale aj iných listnatých stromoch.

Používanie tejto huby má dlhú tradíciu v Číne a významné postavenie má v ruskom ľudovom liečiteľstve a taktiež v krajinách severnej Európy. Jej tajomstvo spočíva v tom, že obsahuje viac ako 200 rôznych biologicky aktívnych látok.

Niektoré z týchto látok obsahuje čaga sibírska sama o sebe a niektoré „čerpá“ zo stromu, na ktorom rastie. Na popredné priečky medzi známymi potravinami ju radí aj počet antioxidantov, ktoré obsahuje.

Vďaka látkam, ktoré čaga obsahuje, je naozaj prospešná pre organizmus

Či už začnete užívať túto hubu vo forme čaga kapsúl, alebo ako čaga čaj, bude to výborný prírodný doplnok podporujúci vaše zdravie. Spomenieme niekoľko zo známych účinkov tejto huby, aby ste mali konkrétnejšiu predstavu, s čím vám môže čaga pomôcť.

Už sme spomínali, že čaga obsahuje vysoké množstvo antioxidantov. Čaga podporuje imunitný systém a pomáha tak v boji proti rôznym infekciám, či vírusom. A posilniť imunitu nie je nikdy na škodu.

Čaga taktiež spomaľuje proces starnutia telesných tkanív. Neznamená to, že sa vďaka nej dožijete ďalšieho tisícročia, ale môže zredukovať viditeľné prejavy starnutia a prispieť tak k vášmu mladistvejšiemu vzhľadu. A ktorá z vás by nechcela vyzerať mladšie?

Čaga má aj potenciál znižovať hladinu cholesterolu a znižovať tak riziko srdcových ochorení. Aj keď výskum v tejto oblasti ešte prebieha, vedci sa domnievajú, že je to taktiež vďaka množstvu antioxidantov, ktoré čaga obsahuje.

Zdroj obrázka: Autor: FotoHelin / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.