Túto jeseň nekašlem a nesoplím!

Napísal Danak Krommelová 05. október 2023

Zatiaľ to vyzerá na babie leto, ale jeseň často udrie v celej svojej sile doslova zo dňa na deň. Dôverne to poznáme – z ničoho nič sa cítime „pod psa“, sme unavení, uzimení, mrzutí. Častejšie smrkáme, kýchame, cítime škriabanie hrdle. Varovné signály, pri ktorých je najlepšia zahájiť okamžitý útok.

freepik_hrdlo20

Treba sa predovšetkým izolovať (poznáme z obdobia covidu), dodržiavať pokoj na lôžku, dbať na dostatok tekutín a zamerať sa na zmierňovanie príznakov. Môžete si pomôcť správnymi podpornými prostriedkami, ktoré imunite pomôžu s infekciou zabojovať.

Vírusy hrajú prím

Infekcie horných dýchacích ciest sú až v 90% prípadov spôsobené respiračnými vírusmi. Iba zvyšných 10% tvoria bakteriálne infekcie, ktoré je potrebné liečiť antibiotikami. Antibiotiká sa predpisujú príliš často a veľakrát zbytočne. Nie sú za každú cenou správnou voľbou, najmä v prípadoch, ak ide o vírusové ochorenie. Nadmerné užívanie antibiotík znižuje imunitu a môže spôsobiť vznik rezistencie. Ak skutočne vážne ochoriete na bakteriálnu infekciu, môžu byť neúčinné. Ako docieliť, aby sa ochorenie dýchacích ciest ďalej nerozvinulo? Dôležité je vírusové ochorenie podchytiť včas, už pri prvých príznakoch. Vhodnou alternatívou v prípade vírusových infekcií môžu byť rastlinné lieky. Účinne pôsobia v skorých štádiách choroby a zvyšujú aktivitu imunitného systému.

Účinná ochrana pred útokmi vírusov

Jedným z osvedčených preparátov je rastlinný liek Kaloba. Vďaka prírodnému zloženiu nezaťažuje organizmus a má menej nežiaducich účinkov ako bežné syntetické (chemické) lieky. Obsahuje špecifické výťažky, ktoré chránia dýchacie cesty pred útokom vírusov i baktérií a pomáha odstraňovať vzniknutý hlien. Extrakt z juhoafrického muškátu (Pelargonium Sidoides) patrí k účinným a overeným prostriedkom v boji s typickými jesennými chorobami. Rastlinný liek Kaloba je vhodný pri akútnych ochoreniach horných dýchacích ciest. V lekárni je dostupný vo forme kvapiek, tabliet či sirupu (vhodný pre deti od jedného roka). Kaloba je rastlinného pôvodu a je vhodné ju nasadiť ihneď ako  pocítite prvé príznaky ochorenia horných dýchacích ciest, teda nádchu, bolesti a škriabanie v hrdle, prípadne kašeľ. O užívaní lieku sa poraďte s lekárom alebo s lekárnikom a pozorne si prečítajte písomnú informáciu pre používateľa. www.kaloba.sk

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.