Pozvánka na podujatie Pekné víno s rozhľadom

Napísal Región Trnava 16. marec 2024

Rodinné vinárstvo zo Šenkvíc organizuje v poradí už 15. ročník podujatia Pekné víno s rozhľadom. Riadené degustácie spojené s prehliadkou vinárstva, hudobná zábava i bežecká súťaž na rozhľadňu, budú súčasťou programu v sobotu 23. marca.

230324

Vinárstvo Karpatská Perla, ktoré vlastnia manželia Šebovci, odštartuje tohtoročnú sériu akcií podujatím Pekné víno s rozhľadom. To sa začne v sobotu 23. marca na pravé poludnie.

Počas prvého jarného víkendu pozývame na degustáciu našich pekných malokarpatských vín. Tešiť sa môžete na prvé BIO BOBULO z minuloročného zberu hrozna, ako aj na naše bio vína. Ešte prezradím, že počas degustácie si budete môcť pozrieť diela slovenských akademických maliarov a sochárov priamo v našej vínnej pivnici,“ hovorí Margita Šebová z vinárstva Karpatská Perla.

Súčasťou podujatia bude obľúbená bežecká súťaž na 21-metrovú rozhľadňu, ktorá je symbolom vinárstva a týči sa nad okolitými vinohradmi. O prvenstvo sa bude bojovať v troch kategóriách - muži, ženy a deti, v čase od 13:00 h. do 19:00 h.,“ dodáva Margita Šebová.

Sobotné podujatie potrvá až do večerných hodín a hostia si budú môcť k degustácii vín dopriať aj gastronomické špeciality šéfkuchára. O zábavu sa v príjemnej atmosfére vinohradov postará pop-rocková hudobná skupina Reset z Pezinka.

Pekné víno s rozhľadom sa stalo tradičným a obľúbeným podujatím, ktoré návštevníkom prináša ako kultúru, tak aj možnosť ochutnať vína z malokarpatských vinohradov v Regióne Trnava,“ pozýva Alexander Prostinák, riaditeľ OOCR Trnava Tourism.

Vstupenky je možné zakúpiť v cene 26 EUR na stránke https://www.chutemalychkarpat.sk/pekne-vino-s-rozhladom-2024/info do 15. marca. Po tomto termíne budú dostupné za 29 EUR. V cene je zahrnutý kupón na nákup vína v hodnote 8 EUR. Poháre a taštička budú zálohované sumou 5 EUR. Deti do 15 rokov majú vstup zdarma.

PROGRAM :

12:00 – 21:00 Ochutnávka vín v pivniciach

Gastronomické špeciality

Domčine laskonky

Výstava výtvarníčky Dany Polákovej a sochára Martina Dzureka

Masterclass s profesionálom

13:00 – 19:00 Súťaž v behu na rozhľadňu

15:00 – 19:00 Program pre deti

17:00 – 19:00 Koncert skupiny RESET

19:30.    Vyhodnotenie súťaže v behu na rozhľadňu

Viac informácií o tomto podujatí nájdete na stránke: https://www.karpatskaperla.sk/blog/pozvanka-na-15-rocnik-akcie-pekne-vino-s-rozhladom-1

Zdroj foto: KARPATSKÁ PERLA

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.