Zaujímavosti zo sveta amuletov pre zdravie – vyberte si ten svoj

Ľudia v ochranné predmety veria už celé storočia. Často sa symboly odvíjajú od kultúry, avšak existuje niekoľko možností, medzi ktorými môžete voliť. Dávajte si však pozor na rozdiel medzi amuletom a talizmanom.

Amulety z veľkej časti chránia pred všetkým negatívnym a väčšinou ide o prírodné materiály či šperky. Naopak talizman je skôr zameraný na privolanie pozitívnych vplyvov do života a môže sa jednať prakticky o akýkoľvek objekt.

Z histórie až po súčasnosť

Prvé zmienky pochádzajú už z najstaršej čínskej literatúry. Tam sa amulety vyrábali z rôznych materiálov a väčšinou na nich stála prosba adresovaná zlým duchom, aby majiteľovi neubližovali. Pre tieto texty používali zvláštne znakové písmo duchov, ktoré má určitú podobnosť s čínskym. Pôvodne šlo hlavne o kamene, bylinky, rastliny, zuby či pazúry zvierat. V súčasnosti sú to prevažne minerály a prívesky.

Avanturín na migrény alebo ametyst pre lepšiu imunitu?

Sila drahých kameňov a minerálov údajne dokáže ochrániť pred najrôznejšími faktormi, záleží však na vybranom type a zámere, ktorý do neho vkladáte. Noste ich vo vreckách, na sebe alebo ich rozmiestnite kdekoľvek po dome. Možností je hromada. Čo sa týka konkrétnych minerálov, ktoré by mali ochrániť vaše zdravie, patrí medzi nich napríklad ónyx. Ten má pozitívne účinky na zuby, kosti a krvné poruchy. Ďalej môžete siahnuť po avanturíne, ktorý má priaznivý vplyv na štítnu žľazu, alergie, migrény, srdce, dutiny, rovnováhu krvného tlaku a na podporu metabolizmu. Ametyst chráni pred žalúdočnými a dýchacími problémami, kožnými ochoreniami a podporuje celkovo imunitný systém. Ako prírodné antibiotikum pri sebe noste obsidián. Tento čierny krásavec posilní zažívacie orgány, zníži bolesť pri artritíde a problémoch s kĺbmi. Nakoniec je dobrou voľbou aj len univerzálny krištáľ, ktorý sa dá použiť úplne na všetko.

Ozdobte sa a spojte príjemné s užitočným

Všetky minerály môžete nosiť v podobe šperkov, či už máme na mysli náhrdelník, náušnice, náramok alebo aj prsteň. Napokon je to najlepší spôsob, ako ich mať stále pri sebe. Príveskom s krásnym čírym krištáľom zaženiete psychické, ale aj zdravotné problémy. Svoju pozornosť zamerajte taktiež na mandaly, ktoré v sebe uchovávajú veľkú moc. Ide o kruhové obrazce predstavujúce nekonečno, dokonalosť a jednotu. Do ich stredu smerujú symetricky usporiadané tvary, symbolizujúce mužskú energiu. Farby, ktoré dodávajú mandalám šmrnc, predstavujú naopak ženskú energiu.

Noste pri sebe mincu a čakajú vás zázraky

Na mandalu vsadila aj Česká mincovna, od ktorej si môžete zaobstarať striebornú medailu Mandala - Zdravia. „Averzná strana medailovej mandaly, ktorej autorkou je medailérka Kristýna Šánová, v sebe nesie farebný ornament so skleneným stredom. Farba mandaly je zelenomodrá, pretože tá má liečivý potenciál, podporuje rozvoj a rast, tíší bolesť, ukujňuje a prináša sviežosť,“ vysvetľuje Jaroslav Černý, marketingový riaditeľ Českej mincovne. Ak pri sebe nosíte akúkoľvek mincu, ktorá pre vás má hlbší význam a veríte, že vám prináša nielen finančnú hojnosť, ale aj šťastie či zdravie, robíte len dobre. V silu  striebra verili už starovekí Gréci, ktorí si všimli, že v striebornej nádobe zostáva voda dlhšie čerstvá. Egypťania zas používali strieborné stehy, aby zabránili infekcii, keďže striebro je antibakteriálne. Preto je kombinácia striebra a mandaly zdravia absolútne dokonalá súhra.

Extra tip - Strieborná medaila Mandala Zdravia od Českej mincovne

Precízne zdobená strieborná medaila z dielne mladej umelkyne Kristýny Šánovej poteší skutočne kohokoľvek, kto sa len trošku zaujíma o svoje zdravie. Mandala v sebe nesie kolorovaný ornament so skleneným stredom. Potešte týmto klenotom seba, alebo svojich blízkych!

mandala_mincovna_cz

Striebornú medailu Mandala Zdravia od Českej mincovne zakúpite za 48 €.

Pre viac informácií navštívte www.ceskamincovna.sk

 

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.