Príďte si oddýchnuť do obľúbeného strediska Jasná v Demänovskej doline

Jeseň a zima sú chladnými ročnými obdobiami, ktoré nám mnohokrát uberajú energiu. V tomto období sme náchylnejší na choroby, máme menšiu odolnosť voči vírusom a máme chuť viac času tráviť doma v teple.

demanovska_pohorie20

Práve teraz by sme ale potrebovali oddych ďaleko od miest, ideálne v krásnej tatranskej prírode. Ak vás lákajú slovenské hory, skúste tentokrát uprednostniť Nízke Tatry pred Vysokými. Krásna Demänovská dolina v Nízkych Tatrách čaká na vašu návštevu.

Výber z ubytovacích zariadení

Stredisko Jasná je skôr známe najmä počas zimného obdobia, avšak aj na jeseň ponúka dokonalý oddych. Ak sa cítite unavene, vyčerpane, určite hľadáte miesto ďaleko od mestského ruchu a uprednostníte skôr hory pred mestami. Ak vyberáte vhodné ubytovanie v Jasnej, máte možnosť vyberať z veľkého množstva ubytovacích zariadení. Nájdete tu luxusné hotely, ktorých ceny sú pre bežného smrteľníka vysoké, ale nájdete tu aj cenovo prijateľné ubytovanie, ktoré ponúka moderné ubytovanie.

Vyberte si ubytovanie, ktoré vám bude vyhovovať nielen cenou, ale aj polohou. Uprednostňujte také, ktoré vám poskytne parkovacie miesto a zároveň bude v takej lokalite, ktorá vám umožní kochať sa prírodou.

Čerstvý horský vzduch

Pre vašu imunitu, kondíciu, ale aj psychiku sú prechádzky na čerstvom vzduchu potrebné. Teraz, keď potrebujeme povzbudiť naše telo, aby odolávalo vírusom, by ste mali ísť do hôr, kde sa budete môcť nadýchať čerstvého horského vzduchu. Len hodinová prechádzka v prírode má pozitívny vplyv na náš organizmus. Vedeli ste, že prechádzka okrem posilnenia imunity zvyšuje aj množstvo endorfínov? Tým, že prechádzky na nás pôsobia upokojujúco, cítime sa počas nich a aj po nich uvoľnenie, šťastne.

Ak chcete ísť oddychovať do hôr, môžete si vybrať modernejšie ubytovanie na Liptove, či trebárs priamo v Jasnej. Aj keď Jasná sa už pomaly pripravuje na zimnú (lyžiarsku) sezónu, využite posledné záblesky jesene na trávenie voľných chvíľ v Jasnej.

Zdroj obrázka: Autor:  TTstudio  / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.