Kúpu lacnej vírivky môžete v budúcnosti preplatiť

Ak si chcete novú vírivku užívať aj po rokoch bez zbytočných nákladov navyše, nedajte sa zlákať výhodnými ponukami z akciových letákov. Kto je natoľko bohatý, že si môže dovoliť kupovať lacné veci, môže tento článok pokojne preskočiť. My ostatní sa pozrieme na to, podľa čoho vybrať kvalitnú vírivku, ktorej kúpu nebudete po rokoch ľutovať.

jacuzzi_1120

Cena by nemala byť rozhodujúca

Najčastejšie vlastnosti, podľa ktorých si ľudia vyberajú svoje budúce vírivky je, okrem veľkosti a dizajnu, hlavne cena.

A tak sa predávajú luxusne vyzerajúce vírivky za prekvapivo nízke ceny a ich budúci majitelia ani nevedia, akú mačku vo vreci sa práve chystajú kúpiť.

Nízka nákupná cena vírivky je totiž veľmi klamlivá. Na začiatku sa síce javí ako úspora financií, no ušetrené peniaze pri nákupe čoskoro poputujú na prevádzkové náklady a opravy.

Každá vírivka má iný systém ohrevu a príkon. Lacnejšie jacuzzi môžu byť menej výkonné, čo spôsobuje nedostatočnú efektivitu pri vykurovaní s vyššiu spotrebu elektriny. Pri výbere vírivky si vždy pozrite technické údaje a spotrebu energie. Rozdiel môže byť aj niekoľkonásobný, čo znamená, že síce kúpite lacnú vírivku, no poriadne ju preplatíte na účtoch za elektrinu.

Samostatným parametrom sú termo izolačné vlastnosti . Niektoré vírivky majú izoláciu  prispôsobenú nanajvýš do interiéru a pre umiestnenie v exteriéri sú viac ako nevhodné. Prečo je tomu tak? Nie je to kvôli tomu, že by vám z vane vytekala voda. Aj keď ani to nie je vylúčené.

Primárne však ide o udržiavanie teploty vody. Dobre izolovaná vírivka udrží stabilnú teplotu vody niekoľko hodín.

Pri lacnejších verziách budete ohrievať vodu často a veľa, kým bude vhodná na kúpanie. Prečo platiť elektrárňam, keď si môžete kúpiť úspornú vírivku?

Konečnú cenu vírivky vo veľkom ovplyvňuje aj veľkosť. Pri rozhodovaní zvážte, na aký účel chcete vírivku primárne využívať. Relax vo dvojici alebo na zábavu s priateľmi? 

Základ je kvalitný materiál

Pri nákupe vírivky by sme sa mali zamerať primárne na kvalitu materiálu a jeho spracovanie. Uistite sa, že kupujete vírivku alebo bazén s protiprúdom, ktorej vaňa a obal je vyrobený z certifikovaných materiálov.

Lacné náhrady povrchového akrylátu môžu už po dvoch rokoch vykazovať viditeľné známky opotrebenia ako vydutie steny vane a praskliny. 

Bez niektorých dielov to jednoducho nejde

Čerpadlo, elektronika a riadenie  sú  dôležitým  technickým  prvok každej vírivky a jeho životnosť veľmi súvisí s jeho výkonom.

V snahe ušetriť nejaké to euro pri výrobe, sú do niektorých víriviek inštalované čerpadlá s nedostatočným výkonom, ktoré potom spotrebúvajú veľké množstvo elektrickej energie a sú nadmieru namáhané. To spôsobí rýchlejšie opotrebenie a skoršiu výmenu starého čerpadla za nové.

Vyberajte vírivky s čerpadlami s výkonom adekvátnym k množstvu prečerpávanej vody.

Nie všetci sme však výborne technicky zdatní. Ako teda odlíšiť poctivé od nekvalitného? Vždy sa spoliehajte len na certifikovaných a overených výrobcov víriviek s dlhoročnou tradíciou, ktorí vedia zabezpečiť plnohodnotný záručný aj pozáručný servis a kvalifikované poradenstvo.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.