Viete čo zlepšuje váš partnerský vzťah?

Možno vás prekvapia naše názory na sex medzi partnermi v spojení s našou psychikou a zdravím... Počas zamilovanosti a v období intenzívnej lásky naše telo nejakým spôsobom reaguje. Či náš vzťah bude dobre fungovať závisí od našej vzájomnej „chémie“.

otazniky_ludia19

Podobnosť priťahuje

Väčšina z nás v dospelosti hľadá partnera podľa určitých kritérií, ktoré sú nám blízke.  Hľadáme k sebe človeka, ktorý je nám vekom blízky, pochádza z rodiny s rovnakými hodnotami, náboženstvom a samozrejme očakávame od neho finančnú nezávislosť.

Vedeli ste, že...

... podľa výpočtov je pravdepodobnosť spárovania s geneticky podobným partnerom asi z jednej tretiny rovnako silná ako tendencia spárovať sa s niekym s podobným vzdelaním?

Posadnutosť láskou

Vedeli ste, že...

... zamilovaní ľudia zvyšujú príliv krvi do tých istých oblastí mozgu, ktoré sú zodpovedné za obsedantno - kompulzívne správanie?

... je to dôsledkom zníženia hladiny serotonínu, ktorý je typický pri tejto neuróze.

Maznanie po styku upevňuje vzťah

Platí to pre všetky páry, ale hlavne upevňuje vzťah medzi mužom a ženou, ktorý už založili rodinu. Podľa štúdie z roku 2014 z University of Toronto bozkávanie, hladkanie a „švitorenie“ po sexe je najjednoduchší spôsob k spokojnému vzťahu.

Pravidelným sexom k štíhlej línii

To nie je vtip. Hodina dobrého sexu vám dokáže spáliť toľko kalórií ako pol hodina behu.  Kvalitný sexuálny styk je nielen fyzická záťaž pre organizmus, ale pôsobí aj na psychickú stránku, ktorá nás pozitívne ovplyvňuje.

Nešťastná láska vs. zdravie

Vedeli ste, že...

... nešťastná láska ovplyvňuje naše fyzické zdravie?

...neraz sa rozvinú psychosomatické ochorenia prejavujúce sa rôznymi spôsobmi (náladovosť, strata sústredenia, srdečné a dýchacie problémy).

... psychické strádanie má vplyv na rozvoj telesného ochorenia, potvrdzujú to aj lekári z oblasti gynekológie.

V každom veku kvitne láska aj sexuálna aktivita

Vekom sa sexuálna žiadostivosť stráca, vzhľadom na klesajúce sexuálne funkcie a vplyvom liekov, ktoré seniori užívajú. Napriek tomu, veľa starších ľudí nezanevrie na sexuálne aktivity a stávajú sa tak rizikovou skupinou, ktorú ohrozujú pohlavné choroby, podobne ako pri skupine adolescentov.

Vedeli ste, že...

... hladní ľudia sa viac hádajú vo vzťahu? Príčinou je nízka hladina cukru v krvi.

... zvýšená hladina cholesterolu môže u mužov prispievať k erektílnej disfunkcii?

... hormonálna antikoncepcia môžem mať vplyv na výber partnera? Výskumy ukazujú, ženy, ktoré ju užívajú, nevyhľadávajú mužov s vysokou hladinou testosterónu, čiže mužné typy.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.