Dve turistické putovania s pôžitkom v Dolnom Rakúsku

Napísal Dolné Rakúsko 26. október 2022

Vyberte sa hľadať zmysel života či vnútorný pokoj na jednu z dolnorakúskych pútnických ciest. Načerpajte silu na najkrajších miestach Dolného Rakúska. Čakajú vás inšpiratívne prírodné scenérie, kultúrna rozmanitosť a srdečné stretnutia.

Svätojakubská cesta v regióne Weinviertel: Putovanie s pôžitkom

Už od stredoveku sa kresťania vydávajú na púť po Svätojakubskej ceste do Santiaga de Compostela, k údajnému hrobu apoštola Jakuba. Hoci v skutočnosti nič také ako Svätojakubská cesta neexistuje. Naprieč celou Európou sa skôr tiahne sieť mnohých svätojakubských ciest. Aj v dolnorakúskom regióne Weinviertel nájdete pozdĺž trasy typické symboly hrebenatiek, ktoré slúžia ako orientačná pomôcka. Svätojakubská cesta v regióne Weinviertel sa tiahne na 153 kilometroch z Drasenhofenu až do mesta Krems an der Donau. Trasa malebnými vínnymi uličkami a idylickými vinohradmi necháva tušiť, že putovanie a pôžitok sa tu navzájom nevylučujú. V malebnom vinárskom mestečku Poysdorf sa napríklad oplatí urobiť si krátku zastávku na výstave „Víno a umenie“ vo vinárstve Taubenschuss, kde môžete obdivovať zaujímavé umelecké predmety. Môžete ochutnať aj vynikajúce vína z rodinného vinárstva. V architektonicky výnimočnej regionálnej vinotéke Weritas na vás čakajú tie najlepšie vína z regiónu Wagram a mimoriadne kreatívna kuchyňa. Najlepšie podmienky na ukončenie dlhého celodenného putovania s fantastickým panoramatickým výhľadom. 

2_dr_261022

Svätojakubská cesta (c) Weinviertel Tourismus_Christine Wurnig

Viedenská pútnická cesta: Športová trasa do Mariazellu

Do Mariazellu vedie mnoho ciest. Napríklad Viedenská pútnická cesta s označením 06, ktorú v roku 1975 založila organizácia diaľkových turistov alpského spolku ako alternatívu k pútnickej ceste Via Sacra. Pútnická cesta sa začína taktiež vo Viedni, východiskovým bodom 115 kilometrovej trasy je farský kostol Perchtoldsdorf alebo zastávka Rodaun električky číslo 60. Cestou na vás čakajú pôsobivé prírodné zážitky, ako napríklad veľkolepé vodopády Myrafälle v obci Muggendorf vo Viedenských Alpách, kde zo strmých skál do hlbín každý deň pretečie 5 miliónov litrov vody. Ak si chcete oddýchnuť od chôdze, môžete navštíviť múzeum Via Sacra a lesnícke múzeum v usadlosti Kalte Kuchl alebo obdivovať výnimočnú secesnú architektúru evanjelického lesného kostola v obci St. Aegyd am Neuwalde. Putovanie po Viedenskej pútnickej ceste si vyžaduje dobrú fyzickú kondíciu, pretože najmä v hornatejšej južnej časti je trasa pomerne náročná: Z obce Kaumberg na vrch Kieneck vedie niekoľko strmých stúpaní a dlhá etapa medzi obcou St.Aegyd a Mariazellom si vyžaduje značnú výdrž. Na všetku vami vynaloženú námahu však zabudnete ihneď, ako v diaľke zazriete pozoruhodné priečelie Mariazellskej baziliky s tromi vežami.

1_dr_261022

Viedenská pútnická cesta (c) Mostviertel Tourismus_Schwarz-Koenig

Viac tipov na výlety a zaujímavé miesta v Dolnom Rakúsku nájdete na oficiálnej stránke https://www.dolne-rakusko.info/.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.