Tri tipy na dobrý spánok...

...a test , v ktorom nájdete polohu, v ktorej najčastejšie ležíte, a dozviete sa opäť čosi o sebe.


Na základe pozorovania tisícok ľudí newyorským zdravotníckym zaradením Insomnia Medical Services hovorí jeho riaditeľ Samuel Dunkell: „ Poloha, ktorú v spánku človek uprednostňuje, sa premieňa na tichú reč tela a ponúka nám konkrétne poznatky o jeho osobnosti“. Samuel Dunkell je autorom knihy Sleep Positions: Night Language of the Body.

NA CHRBTE

Máte zvrátené sebavedomie

Výskum ukázal, že väčšina hollywoodskych hviezd spí na chrbte - a nie div! Táto poloha je typická pre ľudí, ktorí majú vysoké sebavedomie: typický spáč na chrbte je extrovertný optimista, ktorý rád žiari vo svetle reflektorov. Hoci nemusíte by slávna, sny lovíte s pôžitkom. Do konca aj v spánku sa staviate svetu zoči-voči.

SCHÚLENÁ NA BOKU

Ste citlivá romantička

Ľudia, ktorí preferujú polohu dieťaťa v maternici s kolenami pritiahnutými k hrudi a sklonenou hlavou, bývajú utiahnutí citliví romantici. Či práve zachraňujete zatúlané šteniatko, alebo objímate kamarátku, ktorá je v koncoch, váš dokonalý idealizmus robí svet lepším miestom pre život – pre vás aj všetkých ostatných.

NA BRUCHU

Máte železnú vôľu

Väčšina vysokopostavených manažérov spí na bruchu – a z dobrého dôvodu. Spáči na bruchu zväčša pevne stoja oboma nohami na zemi, radi majú veci pod kontrolou  a všetko chcú mať perfektne zorganizované. Preto sa vám najlepšie spí, keď máte úplný kontakt s posteľou – či už ste rozvalená, alebo objímate vankúš. Máte železnú vôľu a silný charakter, a preto keď sa raz pre niečo rozhodnete, akoby ste to už dokázali.

NA BOKU

Ste prispôsobivá

Ak sa vám najpohodlnejšie spí na boku, patríte k väčšine. Je to flexibilná poloha, v ktorej vidíte na všetky strany. Uprednostňujú ju ľudia, ktorí sú prirodzene schopní adaptovať sa a robiť kompromisy. Nie div, že si k vám priatelia chodia po objektívne rady. Zbierate všetky informácie s otvorenou mysľou a ochotou počúvať – a táto schopnosť mať odstup znamená, že sa s ľahkosťou prispôsobíte každej situácii.

CELÚ NOC STRIEDATE POLOHY

Ste akčná a ambiciózna

Odborníci na spánok hovoria, že polohu meníme aspoň dva razy za noc, ale keď sa stále hýbete, pravdepodobne máte energie aj na rozdávanie. Ste neúnavne vytrvalá, nadšene sa vrháte do projektov, a aj keď niekedy vyhoríte, rýchlo sa dáte do poriadku – vaše iskry zapália ešte väčší plameň niekde inde.  Horlivo skúšate nové veci ako exotické jedlo či nezvyčajný parfum  a váš neobmedzený duch vás ženie dopredu.


TRI TIPY NA DOBRÝ SPÁNOK

-       Hneď po prebudení pustite do izby denné svetlo, pomôže to regulovať vaše biologické hodiny.

-       Pred spánkom sa vyhýbajte čítaniu napínavých kníh, ktoré vás iba udržujú hore.

-       Skúste si pred spaním zohriať nohy, natiahnite si ponožky alebo vyskúšajte tradičný termofor.

Z knihy Testy, ktoré vás odhalia – Robin Westen

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.