Dva tipy na ocenené knihy

Napísal Albatros Media Sk, 31. december 2023

Na záver roka sme vybrali dve knihy z vydavateľstva Albatros Media SK, ktoré získali knižné ocenenia. Ako hovoriť s deťmi, aby sa lepšie učili -  ocenenie National bestseller, 2017 a psychologický román Na konci samoty - Cena Európskej Únie za literatúru, 2016.

amsk_311223

Ako hovoriť s deťmi, aby sa lepšie učili, doma aj v škole - Adele Faber, Elaine Mazlish

O knihe...

„Zlepšite školské úspechy svojich detí mierumilovným a motivujúcim spôsobom.“
Viete, ako motivovať deti, aby sa rady učili a boli v škole úspešné? Chcete, aby deti spolupracovali, keď im niečo vysvetľujete, a aby nadobudli pocit zodpovednosti za svoje výkony? Všetko nájdete v tejto knihe! Tento svetový bestseller je určený rodičom, ale aj pedagógom. Ukazuje im, ako môžu inšpirovať dieťa k sebadisciplíne, sebakontrole až tak, že dosiahnu zázraky v učení.

Autorky Adele Faber a Elaine Mazlish sú svetovo uznávané odborníčky na komunikáciu medzi rodičmi a deťmi. Ich knihy boli preložené do viac než dvadsiatich jazykov a predalo sa z nich vyše tri milióny výtlačkov. Po celom svete vedú semináre a v medziľudských vzťahoch pomáhajú aj dospelým. U nás je zatiaľ ich najznámejším bestsellerom kniha Ako hovoriť, aby nás deti počúvali – Ako počúvať, aby nám deti dôverovali.

Získané ocenenia: National bestseller, 2017

Na konci samoty - Benedict Wells

O knihe...

„Pohnuté detstvo je ako neviditeľný nepriateľ – nikdy neviete, kedy zaútočí.“ Román o samote, utrpení a priepastiach spôsobených životom, ktorý vás privedie k sladkotrpkému poznaniu o pominuteľnosti bytia. 

Julesovo bezstarostné detstvo tragicky naruší náhla smrť rodičov. Spolu so svojimi dvoma súrodencami odchádza do internátnej školy. Jules je bolestne uzavretý vo svojom vnútornom svete, kým si vedľa neho do lavice nesadne červenovlasá Alva. Spája ich čosi oveľa viac než len obyčajné priateľstvo, no na prahu dospelosti sa ich cesty rozdelia. Opäť sa stretnú až po rokoch. Zdá sa, že konečne prišiel čas naplniť vzájomnú lásku a vynahradiť si dlhé obdobie odlúčenia, no ťažká minulosť ich opäť akosi doženie...

Získané ocenenia: Cena Európskej Únie za literatúru, 2016

Zdroj: Albatros Media SK

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.