Je perfekcionista, neuchopiteľný psychopat...

Napísal Mário Gešvantner, Lindeni 28. október 2023

Ak ste slabšej povahy, dajte si na túto knihu pozor! Pri čítaní sa strach vkradne do duše aj najväčšieho odvážlivca. Hlavný hrdina je perfekcionista a neuchopiteľný psychopat. Prezývajú ho Opičí vrah.

281023_am_lindeni

Detektív Sam Porter naňho poľuje roky, no jeho trofeje sú len časti zavraždených obetí, ktoré dostáva v balíčkoch od Opičieho vraha. A zrazu sa mu do rúk dostane jeho denník! Kniha Štvrtá opica od amerického autora J. D. Bakera práve vychádza v slovenskom preklade Miriam Ghaniovej vo vydavateľstve Lindeni.

Hodnotenia knihy sú po celom svete len v superlatívoch:

-       Fantasticky vykonštruovaný a bezchybne atmosferický! Toto je jeden z mála trilerov o sériových vrahoch, ktorý možno porovnávať s majstrovským dielom Červený drak z roku 1981 s Hannibalom Lecterom v hlavnej úlohe!

-       Strašné a strašidelné... a nedá sa odložiť! Štvrtá opica je všetko, čím by kvalitný triler mal byť – musíte si ho prečítať!

-       Temná jazda do mysle geniálneho vraha a tých, ktorí ho majú za úlohu definitívne zastaviť.

J.D. Barker

- písať začal v stredoškolskom časopise

- v magazíne Dvadsiata piata paralela pracoval niekoľko turbulentných rokov s človekom, ktorý sa neskôr preslávil ako búrlivý hudobník Marilyn Manson

-  ukážku svojho debutového románu poslal Stephenovi Kingovi a požiadal ho, či by smel použiť meno jednej z jeho postáv. Od Kinga dostal nielen povolenie, ale aj nadšené povzbudenie do ďalšej tvorby

- je finalistom prestížneho ocenenia pre horory Bram Stoker Award

- trilógia Opičí vrah s detektívom Samom Porterom posunula podľa mienky recenzentov hranice žánru. Stvoril v nej psychopatického vraha, ktorý má v sebe čosi z antihrdinov filmov Sedem alebo Mlčanie jahniat. Je temný, desivý a fascinujúci.

jdbarker_c_dayna_barker

Foto: JD Barker (c) Dayana Barker

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.