Ruža a bodliak: Laura Frantz predstavuje svoju ďalšiu knihu

Napísal Vydavateľstvo i527.net 21. október 2023

Počas jakobitského povstania v roku 1715 uteká anglická dedička do škótskej nížiny k spojencom svojej vplyvnej rodiny. Ale hoci ju hradné múry chránia pred nepriateľom zvonku, vnútri sa skrýva víchor intríg, meniaca sa vernosť a pokušenia srdca

1_211023_i527net

Vo vydavateľstve i527.net vychádza už 11. kniha Laury Frantz Ruža a bodliak. Knihu nájdete na pulte každého dobrého kníhkupectva a v e-shope vydavateľstva.

O knihe...

V roku 1715 je otec lady Blythe Hedleyovej vyhlásený za nepriateľa britskej koruny pre svoje jakobitské sympatie, čo ju prinúti utiecť z domu v severnom Anglicku. Lady Blytheová sa utiahne do veže hradu Wedderburn v Škótsku a čaká, kto bude nakoniec korunovaný za kráľa. V dome so siedmimi synmi a početným služobníctvom sa však jej prítomnosť čoskoro stane známou. Everard Hume má svoje vlastné problémy - prchkého brata s nebezpečnými politickými sklonmi, panstvo, ktoré musí spravovať, a veľmi mladého brata, ktorý po strate otca potrebuje útechu a usmernenie. Pre všetkých by bolo najlepšie, keby mohol túto nevydarenú dedičku čo najskôr poslať svojou cestou. Lady Blythe, vtiahnutá do víru intríg, meniacich sa spojenectiev a ambícií, si musí dávať pozor, komu dôveruje. V stávke je jej majetok, budúcnosť aj samotný život. Tí, ktorí sa zdajú byť protivníkmi, sa môžu ukázať ako spojenci - a tí, ktorí predstierajú priateľstvo, môžu byť nepriateľmi.  

O autorke...

Laura Frantzová je vášnivou milovníčkou histórie, najmä 18. storočia, a svoje rukopisy píše najprv ručne. Jej príbehy často obsahujú škótsku tematiku, ktorá odráža jej rodinné dedičstvo. Je priamym potomkom Georgea Humea zo zámku Wedderburn v škótskom Berwickshire, ktorý bol za svoju úlohu v jakobitskom povstaní v roku 1715 vyhostený do amerických kolónií, usadil sa vo Virgínii a pripisuje sa mu, že v rokoch 1748 až 1750 učil Georgea Washingtona geodéziu. Frantzová žije a píše v zrube v srdci Kentucky. Vo vydavateľstve i527.net jej okrem titulu Ruža a bodliak v slovenčine vyšlo ďalších 10 kníh: séria Dedičstvo Ballantyneovcov (2019), Večné puto (2019), Čipkárka (2020), Neobyčaj žena (2021), Pani plukovníková (2021), Unášané srdce (2022), Tidewaterská nevesta (2022) a Boj o srdce Morrow Littleovej (2023).

2_211023_i527net

Čitatelia si okrem novej knihy môžu zakúpiť ibonusovúzáložku.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.