Vzrušujúce časy je odvážny román o mileniáloch...

Napísal Albatros Media SK, Lindeni 20. august 2023

... ktorý spája žiarlivosť a posadnutosť, lásku, sex a internet. Naoise Dolan je írska spisovateľka narodená v Dubline. Jej debutový román Vzrušujúce časy sa stal bestsellerom novín Sunday Times a bol preložený do mnohých jazykov.

am_lindeni_20823

Zdroj foto: Albatros Media SK - Lindeni, Naoise Dolan (c) Maria Bianchi

O knihe

AVA sa presťahovala z Dublinu do Hongkongu, aby našla šťastie, ale zatiaľ sa jej veľmi nedarí. Cez deň pracuje ako učiteľka angličtiny pre bohaté deti a po nociach sa snaží vyhýbať nepríjemným spolubývajúcim v stiesnenom byte.

JULIAN je vtipný britský bankár, ktorý Ave predstaví honosný život, aký by si so svojím skromným platom nemohla dovoliť. Ava ignoruje svoje feministické sklony a inštinkty, nasťahuje sa k Julianovi, dovolí mu kupovať jej oblečenie a nakoniec s ním nadviaže sexuálny vzťah. Keď Juliana zavedie práca späť do Londýna, ona zostáva v jeho byte v Hongkongu a netuší, ako sa ich vzťah vyvinie.

Vtedy sa na scéne zjaví EDITH – pozoruhodná a ambiciózna právnička narodená v Hongkongu. Vodí Avu do divadla a necháva jej na chodbe tulipány. Ava chce byť ňou – a s ňou. Predstiera, že Julian je len spolubývajúci, ktorý je pracovne mimo mesta. Keď jej Julian oznámi, že sa vracia do Hongkongu, ocitne sa na rázcestí.

Má sa vrátiť k Julianovi, s ktorým bol jej život jednoduchší a kompatibilný, alebo skočiť do neznáma s Edith?

O autorke:

Naoise Dolan je írska spisovateľka narodená v Dubline. Jej debutový román Vzrušujúce časy sa stal bestsellerom novín Sunday Times a bol preložený do mnohých jazykov, v hre je aj jeho televízne spracovanie. V roku 2021 získala Hawthorndenovu cenu a nominovali ju na ďalšie ceny, vrátane britskej literárnej ceny pre ženské autorky Women's Prize for Fiction, ceny Dylan Thomas Prize a ocenenia pre mladých spisovateľov The Sunday Times Young Writer of the Year Award. V súčasnosti žije v Berlíne.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.