Hercule Poirot a Halloweensky večierok v novom vydaní. Aj film

Napísal Milan Buno, knižný publicista 13. august 2023

Vynikajúca detektívka Agathy Christie Halloweensky večierok vychádza v novom vydaní pri príležitosti nového celovečerného filmu. Ten príde do slovenských kín v polovici septembra pod názvom Prízrak v Benátkach.

ss_130823

Réžie sa opäť ujal držiteľ Oscara Kenneth Branagh, ktorý zároveň stvárnil hlavnú úlohu slávneho detektíva Hercula Poirota.

Počas príprav halloweenskeho večierka, na ktorých sa zúčastňuje aj známa spisovateľka Ariadne Oliverová, trinásťročná Joyce Reynoldsová vyhlási, že raz bola svedkom vraždy. Nikomu o tom nepovedala, lebo si vraj až neskôr uvedomila, že šlo naozaj o vraždu. Dievčaťu, ktoré má povesť chválenkárky, nikto neverí, a tak sa na protest rozhodne odísť.

O pár hodín ju však nájdu v dome – utopenú v kadi s vodou a jablkami. Otrasená Ariadne Oliverová uvažuje, či Joyce predsa len nehovorila pravdu, a požiada o pomoc svojho priateľa Hercula Poirota...

Halloweensky večierok je skvelá detektívka, ktorú Agatha Christie napísala už takmer 80-ročná, takže klobúk dolu. Je to len druhá kniha, v ktorej sa obeťou vraždy stalo dieťa, tou prvou je Mŕtva v lodenici, kde je tiež dvojica Poirot-Oliverová.

Hercule Poirot opäť vo filme

Táto detektívka je natoľko zaujímavá, že po nej siahol aj držiteľ Oscara Kenneth Branagh a je to vlastne už tretí jeho film na motívy detektívok Agathy Christie. Prvým filmom bola Vražda v Orient exprese, potom nasledovala Smrť na Níle a teraz tretí film, ktorý má názov Prízrak v Benátkach. Nakrútil ho na motívy Halloweenskeho večierka, Hercule Poirot sa len z donútenia zúčastní na seanse, počas ktorej zavraždia jedného z hostí...

Nakrúcanie sa začalo v októbri 2022 v Benátkach a Pinewood Studios. Samotný Branagh označil film ako nadprirodzený, mysteriózny triler. Hudbu k filmu zložila svetoznáma islandská skladateľka Hildur Guðnadóttir.

Pozrite si trailer k filmu Prízrak v Benátkach:

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.