Oslavuje ženské hrdinky, ktoré žili v tieni mužov

Napísal Albatros Media SK, Lindeni 05. marec 2023

Vydavateľstvo Lindeni prichádza v mesiaci marec s niekoľkými knižnými titulmi týkajúcich sa ženskej otázky. Slovenskí čitatelia a čitateľky tak mohli už skôr spoznať silný príbeh Hedy Lamarrovej, holywoodskej ikony a zároveň vedkyne, ale aj mnohé iné.

am_lindeni_050323

Marie Benedict je právnička s viac ako desaťročnou advokátskou praxou. Študovala históriu a právo a s rodinou žije v Pittsburghu. Štúdium histórie ju priviedlo aj k písaniu. Fascinujú ju príbehy žien, ktorým chce vzdať hold a ukázať ich výnimočnosť. Slovenskí čitatelia a čitateľky tak mohli spoznať silný príbeh Hedy Lamarrovej, holywoodskej ikony a zároveň vedkyne
v románe Jediná žena v miestnosti či záhadný príbeh zmiznutia známej spisovatelky v románe Tajomstvo Agathy Christie, ale aj mnohé iné.
V slovenskom preklade Denisy Jahičovej v marci vychádza román o Lady Clementine, neuveriteľný román o žene, ktorá mala obrovský vplyv na jed- ného z najvýznamnejších ľudí sveta počas prvej a druhej svetovej vojny.

Keď sa mladá Clementine Hozierová vydala za Winstona Churchilla, geniálneho politika s progresívnymi názormi, vedela, že jej muž je predurčený stať sa veľkým vodcom celého národa. Ich manželstvo zďaleka nebolo len tradičným spojením muža a ženy. Clementine stála Winstonovi po boku nielen v rodine, ale aj v politike. Stala sa jeho radcom aj strážcom a neraz mu dokonca zachránila život.

Napriek tomu táto ambiciózna žena túžila po niečom viac, chcela vystúpiť z manželovho tieňa. Ako človek s vrodeným záujmom o politiku – najmä o ženské volebné právo a spoločenskú a humanitárnu problematiku – bola brzdená vtedajšími nariadeniami, ktoré ženám zakazovali zapájať sa do politickej sféry. Ona si však dokázala uplatniť nárok na svoj politický priestor. Našla si jedinečnú rolu za oponou a počas druhej svetovej vojny aj na očiach verejnosti a využila ju pre dobro britského ľudu. Nesklonila hlavu ani pred očakávaním okolia, ani pred nepriateľom. Nevydesili ju hrôzy vojny a v jej temnote našla vlastnú cestu. Začítajte sa do fascinujúceho románu Madam Churchill.

Zdroj foto: Lindeni

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.