Legendárna slečna Maprlová sa vracia v 12 nových príbehoch

Napísal Milan Buno, knižný publicista 26. február 2023

 Slečna Marplová je fenomén. Kultová postava detektívnej literatúry, ktorá sa zrodila pred takmer 100 rokmi. Teraz opäť ožíva v nových príbehoch, v ktorých predvedie svoj pozorovací talent a bystrý um.

ss_260223

Slečna Marplová. 12 nových príbehov je novinka z pera 12 svetoznámych autoriek, ktoré takto vzdali hold legendárnej slečne Marplovej.

Jej príbehy boli adaptované do podoby divadelných hier, filmov i televíznych seriálov. Teraz sa vracia na knižné stránky po takmer 50 rokoch, aby vyriešila tucet nových záhadných prípadov, hodných jej bystrého umu a hlbokej znalosti ľudskej povahy.

„Hlavný zámer bolo priblížiť túto kultovú postavu úplne novej generácii čitateľov a to iným, neošúchaným spôsobom. Myslím si, že sa im to dokonale podarilo. Základom úspechu bol výber 12 svetoznámych autoriek, ktoré sú renomované, ovenčené rôznymi cenami a ktoré vychádzajú v prekladoch v desiatkach krajín,“ približuje editorka slovenského vydania a šéfredaktorka vydavateľstva Slovenský spisovateľ Anna Pokorná.

Nové poviedky so slečnou Marplovou zaujmú každého fanúšika Agathy Christie i klasickej detektívky originálnymi námetmi, medzi ktorými nechýbajú zločiny z vášne, lásky, žiarlivosti, vydierania či pomsty, ktoré sa neodohrávajú iba v tichých dedinkách na malebnom anglickom vidieku, ale i v rušných veľkomestách ako New York alebo Londýn, či dokonca na palube zaoceánskeho parníka.

Vypočujte si úryvok z prvej poviedky Lucy Foley – Zlo na vidieku.
Číta Lucia Vráblicová:

Kniha Slečna Marplová. 12 nových príbehov je nádhernou poctou súčasných renomovaných autoriek Agathe Christie a zároveň nám všetkým príťažlivým spôsobom pripomína, prečo je Jane Marplová najslávnejšou amatérskou detektívkou všetkých čias.

 „Tie autorky sa svojej úlohy zhostili naozaj bravúrne, dala by som im jednotku s hviezdičkou :-). Už keď som čítala prvú verziu rukopisu, tak som mala pocit, ako keby sa niekde v zabudnutom archíve objavilo naraz 12 nových poviedok Agathy Christie. Dýcha na vás originálna atmosféra a všetky autorky – hoci nepíšu všetky detektívky – sa podriadili tomu detektívnemu kánonu so všetkými pravidlami,“ dodáva editorka Anna Pokorná.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.