Kráľovnin šašo

Philippa Gregory (1954) je svetoznáma autorka historických románov. Preslávila sa najmä ako autorka historických románov z obdobia vlády dynastii Plantagenetovcov a Tudorovcov. Napísala vyše dvadsať románov. Niektoré jej diela boli sfilmované.

slovart_wikipedia_040223.

Slovart, Philippa Gregory at the 2011 Texas Book Festival(Larry D. Moore)

O knihe...

Románová séria o Tudorovcoch pokračuje šiestym dielom. Židovské dievča Hannah na úteku pred inkvizíciou prichádza na anglický kráľovský dvor, kde ju s tajnou úlohou poslal Robert Dudley, gróf z Leicesteru, obľúbenec kráľovej nemanželskej dcéry Alžbety. Hannah má prezlečená za šaša sledovať princeznú Máriu, dedičku kráľovského trónu. Máriina sestra Alžbeta striehne na každý sestrin krok a túži po jej smrti. Hannah sa takto dostáva do zložitého nepriateľského vzťahu medzi súperiacimi dcérami Henricha VIII. a váha medzi náklonnosťou k Robertovi Dudleyovi a povinnosťami k svojej rodine.

O autorke...

Philippa Gregory (1954) sa narodila v Keni a ešte ako dieťa sa presťahovala s rodičmi do Londýna. Na univerzite v Sussexe vyštudovala históriu a na univerzite v Edinburghu získala doktorát v odbore anglická literatúra 18. storočia. V súčasnosti pôsobí ako spisovateľka v slobodnom povolaní a ako redaktorka spolupracuje s viacerými časopismi, novinami aj televíziou. Napísala vyše dvadsať románov, no píše aj populárne náučné knihy a detskú literatúru.

Zdroj: www.slovart.sk

Foto: Slovart, © 2011 Larry D. Moore. Licensed under CC BY 4.0.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.