Veľkonočné prestieranie a kraslice, ktoré zvládnu aj deti

Tohtoročná Veľká noc bude najmä o rodine a o spoločnom čase, ktorý budeme tráviť v domácom prostredí. Vedzte však, že nastávajúce dni voľna by sme nemali tráviť len leňošením pred televíziou, i keď rozprávková klasika je nekonečným lákadlom nielen pre deti, ale aj pre dospelých.

Napriek tomu by ste mali dni voľna vyplniť aspoň kúskom kreativity, do ktorej je ideálne zapojiť aj tých najmenších. Napríklad si môžete spoločne pripraviť hravé prestieranie, ktoré spestrí váš sviatočný stôl. Takéto kreatívne kúsky osviežia domácnosť, no zároveň deti prirodzene lákajú a motivujú k chuti do jedla. Celkom prirodzene sa tak môže stať, že váš nezbedník, ktorý doteraz odmietal sedieť pri jedle za stolom, sa odrazu zmení na poslušného hladoša.

Jednoduché veľkonočné prestieranie - zajačik zo servítky – ako na to?

Potrebujeme:
servítky
povrázok alebo stužku
vajíčka

Postup:
Servítky poskladáme na asi 2 cm široký pás, do ktorého vložíme vajíčko a nad ním ho zaviažeme.

kik_velkanoc283_1

FOTOPOSTUP – Veľkonočné kraslice z papiera

Veľkonočné kraslice nemusíte vyrábať len z vaječných škrupiniek, celkom jednoducho si ich môžete vyrobiť hoci aj z papiera. Výhodou tohto spôsobu je, že je lacný a jeho kroky sú zároveň také jednoduché, že ich hravo zvládnete aj v spoločnosti detí. Spolu tak váš domov osviežite hravými jarnými farbami a pripravíte ho tak na blížiace sa sviatky Veľkej noci.

Čo budeme potrebovať?

• Biely výkres
• Baliace papiere (najlepšie v sýtych farbách)
• Ceruzka
• Nožnice
• Lepidlo na papier
• Sekundové lepidlo
• Tenká stuha na zavesenie vajíčka

Ako na to?

1. Z výkresu si vystrihneme makety vajíčok, ktoré následne vystrihneme aj z baliacich papierov.
2. Na obe strany bieleho výkresu nalepíme lepidlom na papier baliace papiere tak, aby na každej bol iný druh papiera v inej farbe.

kik_1_21

3. Na jedno vajíčko potrebujeme tri až štyri papiere. Najskôr si ich vertikálne prehneme na polovicu.
4. Vajíčko lepíme pomocou sekundového lepidla. Najskôr na prvý papier vertikálne cez stred prilepíme stuhu na zavesenie.

kik_2_21

5. Potom nalepíme druhý papier presne na stred cez stuhu. Z opačnej strany prilepíme druhý koniec stuhy a ostatné papierové časti vajíčka (podľa toho, či máme makety tri alebo štyri).

kik_3_21

Hotovo! Takto vyrobené vajíčka stačí zavesiť na jarné vetvičky vo váze a veľkonočná dekorácia je na svete. Váš domov príjemne osvieži a okrem toho sa nemusíte báť, že by deti počas svojich bláznivých hier tieto kraslice nechtiac rozbili.

Zdroj: KiK

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.