Svadba v prírode: vyberte si najkrajšie miesto na Slovensku

Svadba je jednou z najdôležitejších udalostí v živote. A kde by mohla byť krajšia, ako v nádhernej prírode, ktorú nám ponúka Slovensko? Či už snívate o záhradnej svadbe alebo ste romantici, ktorí by si povedali svoje „áno" pri západe slnka na horskom vrchole, možností je neúrekom.

shutterstock_couple_in_love_1123

V tomto článku vás prevedieme najkrajšími prírodnými scenériami Slovenska, ktoré sú ako stvorené pre váš veľký deň. Poznáme tajné miesta s neopakovateľnou atmosférou, kde budete mať pocit, že ste stredobodom vesmíru. Od Tatier až po Dunaj, tu nájdete tipy a inšpiráciu pre ten najkrajší deň vášho života. Tak sa pohodlne usaďte a nechajte sa inšpirovať!

Najlepšie miesto na svadbu na Slovensku

Svadby v prírode sú v posledných rokoch čoraz populárnejšie, a Slovensko má v tomto smere veľa čo ponúknuť. Tu je zoznam niekoľkých najobľúbenejších miest:

Vysoké Tatry

Jedno z miest, ktoré kombinuje krásu prírody s luxusom wellness hotelov a je tak ideálnym riešením pre svadbu, je Vysoké Tatry. Táto horská perla Slovenska je nielen symbolom krásy a prírodného bohatstva, ale aj domovom pre niektoré z najlepších wellness hotelov na Slovensku.

Tieto hotely zaručujú prvotriedne služby a celkovú pohodu, ktorú by ste očakávali od špičkového wellness na Slovensku. Môžete si tu užiť nezabudnuteľný svadobný deň a potom vstúpiť do manželského života v atmosfére úplného relaxu a pohody.

shutterstock_tatry_1123

Oravský Podzámok

Oravský Podzámok, s jeho impozantným Oravským hradom, ponúka romantickú a historickú atmosféru, ktorá je ako stvorená pre nezabudnuteľný svadobný deň. Z hradu sa naskytá úchvatný výhľad na okolitú krajinu, včetne rieky Orava a malebných oravských dedín, čo dodá vašej svadbe jedinečnú kulisu. Táto lokalita je ideálna pre páry, ktoré hľadajú kombináciu historického kúzla a prírodných krás v srdci Slovenska.

Súľovské skaly

Pre tých, ktorí si potrpia na neštandardné a adrenalínové prostredie. Tu môžete povedať svoje „áno" priamo na skale.

Zámocký park v Topoľčiankach

Elegancia a príroda v jednom. Park je nádherný a dobre udržiavaný, čo z neho robí perfektné miesto pre svadbu.

Zemplínska Šírava

Táto lokalita je ideálna pre páry, ktoré hľadajú spojenie vody a zelene s možnosťou ubytovania v luxusných hoteloch alebo penziónoch. Mnohé z nich ponúkajú aj svadobné balíčky, ktoré zahŕňajú všetko od výzdoby až po catering. Takže ak túžite po svadbe v prírode s nádychom luxusu, Zemplínska Šírava by mohla byť tým pravým miestom pre vás.

Bojnický Zámok

Hoci nie je priamo v prírode, záhrady a parky okolo tohto romantického zámku vytvárajú pôvabné prostredie.

Devín a Devínska Kobyla

Pre tých, ktorí preferujú výhľad na rieku a zároveň chcú byť blízko Bratislavy. Devín a Devínska Kobyla sú jedinečnou kombináciou historického kúzla a prírodnej krásy, čo ich robí ideálnym miestom pre svadbu. Z Devínskeho hradu a Devínskej Kobyle sa naskytá úchvatný výhľad na sútok riek Moravy a Dunaja, čo vytvára nezabudnuteľnú kulisu pre váš veľký deň. Toto miesto je ako stvorené pre páry, ktoré hľadajú romantickú atmosféru s dotykom histórie a chcú byť blízko Bratislavy.

Liptovská Mara

Vodná plocha s panoramatickým výhľadom na okolité hory je ďalším populárnym miestom, najmä pre mladých ľudí.

Senec a Senecké jazerá

Tento lokalita je výbornou voľbou pre tých, ktorí chcú byť blízko hlavného mesta a zároveň v prírode.

Betliar

Zámocký park a okolitá príroda sú ideálne pre romantickú a elegantnú svadbu.

Tieto miesta sú len vrcholom ľadovca. Na Slovensku je mnoho skvostov, kde môžete prežiť svoj veľký deň tak, ako ste vždy snívali.

freepik_italian_decoration_23

Svadobná výzdoba: Ako ju zladiť s prírodným prostredím?

Plánujete svadbu v prírode a neviete, ako ju ozvláštniť? Nebojte sa, prírodné prostredie vám ponúka množstvo možností na originálnu svadobnú výzdobu. Tu je niekoľko tipov, ako svoj veľký deň v prírode spraviť ešte krajším:

●      Kvetinové oblúky: Tieto môžu byť krásnym centrálnym bodom obradu. Spojte kvetiny, ktoré zodpovedajú vašej svadobnej téme, s rustikálnymi materiálmi ako drevo alebo lano.

●      Lampióny a sviečky: Vytvorte magickú atmosféru rozmiestnením lampionov alebo sviečok po okolí. Zvlášť po západe slnka vytvoria nádhernú atmosféru.

●      Prírodné stoly: Drevené stoly s jednoduchým bielym obrusom alebo bez obrusa môžu podčiarknuť prírodný charakter svadby. Na stôl položte kvetinové aranžmány alebo konáre stromov.

●      Výzdoba stoličiek: Ozdobte stoličky prírodnými materiálmi ako sú kvetiny, listy alebo dokonca malé vetvičky. To všetko dodá svadbe prírodný nádych.

●      Závesy z textílie alebo kvetov: Tieto môžete zavesiť na stromy alebo iné prírodné prvky. Vytvoria nádherné pozadie pre fotografií a dodajú miestu romantický vzhľad.

●      Menovky, menu a navigačné tabule: V prírode sa ľahko stratíte, preto nezabudnite na označenia. Drevené tabuľky alebo cedule s ručne písaným textom sú praktické a zároveň dekoračné.

●      Vence z lístia alebo kvetov: Ak máte prístup k rôznym druhom lístia alebo kvetov, vytvorte z nich vence, ktoré potom môžete použiť ako dekorácie na stoloch.

●      Rustikálne prvky: Staré drevené schodíky, sudy alebo dokonca drobné rekvizity ako svadobná kniha umiestnená na starom stolíku môžu doplniť celkovú atmosféru.

●      Tematické stánky: Či už je to stánok s limonádou, kávou alebo fotobúdkou, vytvorte malé stanovištia, ktoré budú zároveň slúžiť ako dekorácia.

●      Vodné prvky: Ak je to možné, zapojte do výzdoby aj prítomné vodné plochy. Malé plutvajúce kvetinové aranžmány alebo sviečky na vode môžu byť úchvatné.

Príroda je sama osebe nádherná, ale s týmito tipmi na výzdobu ju môžete spraviť ešte očarujúcejšou. Vytvorte si svadbu snov v srdci prírody!

Zdroj: shutterstock.com, freepik.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.