Choroba alebo úraz v zahraničí: Ako postupovať?

Zastihol Vás na plánovanej dovolenke úraz alebo choroba? Uzatvorené cestovné poistenie môže pokryť náklady spojené s liečbou v zahraničí. Zistite viac, ako online poistenie na cesty do zahraničia dokáže pomôcť pri nečakaných zdravotných udalostiach.

mapa_cestovanie_1200x800

Prečo je cestovné poistenie dôležité?

Ak máte v pláne dlho očakávaný výlet do cudzej krajiny, nemali by ste podceniť význam cestovného poistenia. „Život je plný neistôt“ môže byť odpoveď na otázku: „Prečo sa oplatí uzatvárať poistenie, keď si na výlete budem dávať pozor?“ Pri cestovaní ste vždy vystavení určitým rizikám, ktoré sa môžu týkať zdravia, batožiny alebo osobných dokumentov. Preto je nevyhnutné tieto riziká poistiť, aby ste zabezpečili bezproblémový priebeh dovolenky v zahraničí. Dobrý plán cestovného poistenia dokáže zmierniť finančné náklady a pomôcť pri problémoch v navštívenej destinácii. Je dôležité, aby ste si zvolili správny typ poistenia podľa svojich potrieb.

Pred uzavretím samotným uzavretím poistky sa zamyslite nad viacerými aspektami výletu:

·  Smer cesty
·  Vek
·  Frekvencia cestovania (ovplyvňuje výber medzi krátkodobým a celoročným poistením)
·  Cieľová zahraničná aktivita (napríklad lyžovanie, potápanie, turistika a podobne)

Je potrebné si uvedomiť, že prvý poisťovateľ, ktorého nájdete bez potrebného prieskumu nemusí nutne predstavovať najlepší pomer ceny a kvality. Overte si, čo všetko poistka zahŕňa a koľko stojí. U nás v UNION poskytujeme cestovné poistenie pre široký počet neočakávaných udalostí – zároveň si ho môžete vyskladať podľa vlastných potrieb.

Cestovné poistenie online pri úraze v zahraničí

Doplnkové poistenie – Úraz, zohráva dôležitý význam v prípade, že sa v zahraničí zraníte. Samotný pojem úraz má aj svoju definíciu. Je to napríklad z toho dôvodu, aby nedošlo k poistnému plneniu u ľudí, ktorí zvyknú „vymýšľať“ a úmyselne spôsobia ujmu na svojom zdraví, len aby ich vyplatili. Úraz je teda udalosť, ku ktorej dôjde nezávisle od Vašej vôle a to neočakávaným, náhlym a neprerušeným pôsobením vonkajších síl alebo vplyvov.

Online poistenie: Choroba a liečba v zahraničí

Pojem „nečakaný pobyt v nemocnici“ znamená hospitalizáciu alebo pripútanie k lôžku na viac ako tri dni. Nemusí ísť nutne o úraz, ale aj o dôsledok akútnej choroby. Pri tomto doplnkovom poistení máte nárok na preplatenie lekárskej starostlivosti vo výške dvadsať eur na jeden deň. Online poistenie nečakaného pobytu v nemocnici počas dovolenky so sebou nesie aj ďalšiu výhodu. Máte nárok na preplatenie hospitalizácie vybranej blízkej osoby vo výške desať eur na deň.

Po odoslaní žiadosti a jej schválení Vám prídu peniaze buď na účet alebo formou poštovej poukážky. Na preplácanie liečby v zahraničí vplýva niekoľko faktorov. Pri podávaní žiadosti tak neprehliadnite všetky potrebné detaily a dôkladne si ich preštudujte na stránke www.union.sk. Nájdete tu prehľadné informácie o tom, ako uplatniť preplatenie zdravotnej starostlivosti v zahraničí.

Cestovné poistenie online je nepochybne dôležitou súčasťou vybavenia každého návštevníka zahraničných krajín. Myslite na online poistenie, aby ste boli pripravení na akúkoľvek neočakávanú udalosť, ktorá Vás môže zastihnúť. Okrem refundácie zdravotnej starostlivosti môžete do svojho cestovného poistenia pridať napríklad poistenie batožiny, auta, elektroniky, či náklady na technickú pomoc pri záchrannej akcii. Naša poisťovňa myslí aj na domácich miláčikov. Pri náhlom ochorení alebo úraze Vášho zvieratka Vám preplatíme liečebné náklady až do výšky tisíc eur. Je známe, že veterinárne poplatky sú nákladnou záležitosťou a preto by ste mali zvážiť aj tento typ pripoistenia

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.