Neviete sa rozhodnúť, kam ísť na dovolenku? Zvážte tieto dva tipy

Pre cestovateľské duše je každoročný výber dovolenky náročnou úlohou. Niežeby ich to nikam nelákalo, práve naopak, najradšej by išli všade (a hneď). Vybrať si konkrétnu destináciu z dlhočizného zoznamu vysnívaných lokalít je to, čo robí túto úlohu naozaj ťažkou.

shutterstock_beach_522

Mallorca očarí každého 

Skúsime vás preto inšpirovať. A začneme ostrovom, ktorý bol kedysi tradičnou dovolenkou destináciou Britov, či Nemcov, ale v súčasnosti ho čoraz viac obľubujú aj Slováci. Pripútajte sa, letíme na dovolenku na Mallorcu.

Aj keď ide o najväčší ostrov Španielska, nemôžeme o Mallorce hovoriť ako o veľkom ostrove. Turistom však ponúka oveľa viac, ako by ste možno čakali. Biele pláže a modré zátoky tak nejak od letnej dovolenkovej destinácie očakávate, ale to zďaleka nie je všetko.

Hory s krásnymi výhľadmi, nádherné národné parky, malebné dedinky a samozrejme skvelé jedlo a úžasná atmosféra, to všetko taktiež nájdete na Mallorce. Je tak ideálnou pre rôzne typy turistov, keďže si tu každý príde na svoje.

Omán je nielen krásny, ale aj bezpečný

Ak chcete vyraziť niekam mimo Európy, čo takto skúsiť dovolenku v Ománe? Stačí zahodiť predsudky o bezpečnosti krajín v tejto časti sveta. V skutočnosti patrí Omán medzi najbezpečnejšie destinácie. V otázke bezpečnosti sa môže rovnať krajinám ako Island, či Fínsko. A do týchto severských krajín by ste sa predsa nebáli ísť, no nie? Cestovný ruch v Ománe patrí k najrýchlejšie rozvíjajúcim sa a už teraz ho je možné označiť za jeden z klenotov arabského sveta.

Turistom ponúka v prvom rade priestranné pláže, na ktorých nebudete mať problém nájsť si miesto, aby ste si mohli dosýta vychutnať čistučké more. A vychutnávať rozhodne budete mať čo! Nie nadarmo hovoria miestni, že pláže a more v Ománe sú darom od Boha. Okrem toho vás na Ománe očaria drsne pôsobiace pohoria, tajomné historické pevnosti, púštne duny a majestátne mešity.

Zdroj obrázka: Autor: Yevheniy Zhylchuk / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.