Zaujíma nás to isté? Na čo sa zameriavajú muži a na čo ženy pri výbere auta ?

Takí podobní a predsa v niektorých ohľadoch úplne odlišní. Obe pohlavia majú rozličné vízie a nestáva sa často, aby sa v nich stretli. Zatiaľ čo si muž predstavuje, ako rýchlo a komfortne sa z práce dostane domov, žena ocení ladné dizajnové krivky a bezpečnosť za volantom.

car_130123

Takáto odlišnosť nám môže zabezpečiť, že pri výbere rodinného auta na nič nezabudneme.

Muži

Čo sa týka áut, muži sa od detstva nemenia. Už ako malí chlapci pobehujú po sídlisku, vyhľadávajú rýchle autá a cez okno nakukujú, akú najvyššiu dosiahnuteľnú rýchlosť uvidia na tachometri. Niektorí snívajú o rýchlych talianskych športiakoch, iní o japonských kráľoch šmyku a ďalší zase o nemeckej kvalite. Muži sú teda orientovaní na výkon a prestíž. Od malička si vyberajú auto podľa vlastného gusta, kde im záleží na reputácii značky a statuse, ktorý autom získajú. Auto nevnímajú ako majetok, ale ako živú bytosť, s ktorou trávia veľa času na cestách, každý deň sa oň starajú a dáva pozor, aby vydržala čo najdlhšie bez vysokých nákladov na údržbu. V dospelom veku si muži vyberajú autá aj podľa názoru ich súčasnej partnerky.

Ženy

Aj ženy milujú krásne autá a otáčali sa za nimi už od malička. Ak by ste sa ich opýtali, aká to bola značka alebo model, odpovede by ste sa nedočkali, pretože to pre nich nie je podstatné. Pre niektoré ženy sa dokonalý automobil vyznačuje ladnými líniami a sofistikovanou estetikou. Iné zbožňujú automobily s drsnou siluetou a odvážnym dizajnom. Pohodlie na cestách je tiež dôležitý faktor pre mnohé ženy. Niektoré trávia v aute veľa času, a preto im záleží na pohodlí sedadiel a tichom chode vozidla. Ženy nie sú verné jednej značke vozidla, preto nemajú problém meniť značky áut. Viac im záleží na spotrebe vozidla ako muži a sú pre ne dôležitejšie náklady na servis. Názor partnera na výber vozidla u nich nemá až takú váhu, takže sa rozhodujú podľa vlastných potrieb.

Na čo myslieť v každom prípade?

Keď vyberáte auto, nezabudnite zvážiť aj praktické aspekty, ako je veľkosť interiéru a batožinového priestoru, spotreba paliva a prevádzkové náklady. Tiež je dôležité zvážiť, či chcete benzínový alebo dieselový motor, a aké sú vaše jazdné preferencie. Vyberanie auta je individuálna záležitosť a je dôležité, aby ste si vybrali auto, ktoré vyhovuje vašim potrebám a očakávaniam. Je dôležité zvážiť vaše jazdné potreby a preferencie, ako aj váš rozpočet a finančné možnosti. Niektoré ženy uprednostňujú menšie a úsporné modely, zatiaľ čo iné radšej vyberajú výkonné a športové autá. Niektoré značky ponúkajú lepšie servisné a záručné podmienky ako iné, takže je dôležité sa o tom informovať a zvážiť tieto faktory pri výbere auta.

Nie je jednoduché vybrať si skvelé auto, ale ak sa zameriate na svoje potreby a preferencie, nemôžete zvoliť zle. Starostlivo sme vybrali 4 vozidlá, ktoré svojimi vlastnosťami a vzhľadom oslovia rovnako ženy aj mužov.

Audi A6

Audi A6 je luxusný a štýlový sedan. Tento model je vybavený špičkovou technológiou, vrátane vyspelého infotainmentu s dotykovým displejom a digitálnym prístrojovým panelom. Ďalej ponúka vysokú úroveň bezpečnosti, čo je pre ženy veľmi dôležitým kritériom pri výbere auta. Netají sa tiež výborným komfortom, veľkým batožinovým priestorom a priestranným interiérom, čo ocenia najmä ženy, ktoré trávia v aute veľa času. Audi predovšetkým myslí na bezpečnosť v interiéri, ale aj bezpečnosť vozidla. Rôzni asistenti sa postarajú o auto v prípade šmyku alebo parkovania, čo je skvelé pre obe pohlavia. 

Ssangyong Korando

Na Slovensku nie veľmi známe, no Ssangyong Korando je dizajnovo agresívne a výkonné športové SUV.  Tento model sa páči ženám, ktoré uprednostňujú výkon a športové vlastnosti vozidla. Korado ponúka skvelý infotainment, displeje obrazoviek sú intuitívne, so skvelým rozlíšením a rovnako je na tom rozlíšenie bezpečnostnej kamery. Vozidlo oplýva veľkým batožinovým priestorom na tašky a nákupy, veľmi dobrou úrovňou bezpečnosti a pohodlím na cestách. Korando je skratka pre “Korean can do” čo v preklade znamená “Kórejci to dokážu” čo sa pri tomto modeli skutočne potvrdilo a nebude zaháľať v akejkoľvek domácnosti.

BMW M5

Niekedy bol o značku BMW veľký záujem najmä u mužov, pretože nie každý si trúfal šoférovať auto so zadným náhonom kolies. Práve muži, ktorí sa potrebovali odviazať si toto auto užívali na zľadovatelej vozovke a snehu. V dnešnej dobe už BMW M5 podporuje systém M xDrive, ktorý ponúka pohon všetkých štyroch kolies v niekoľkých režimoch. Tento športový sedan charakterizuje vysoká rýchlosť a skvelé jazdné vlastnosti. Tento model je vybavený výkonným motorom a špičkovou technológiou, čo z neho robí jedno z najlepších automobilov v svojej triede. Vďaka komfortnému a bezpečnému vozidlu, ktorého karoséria pripomína dravého orla, je toto auto  skvelá voľba pre ženy, ktoré sú rady stredobodom pozornosti.           

Kia Sorento

Posledným odporúčaným modelom je Kia Sorento je veľké SUV s priestranným interiérom a dobrými jazdnými vlastnosťami. Interiér je priestranný, doplnený ambientným podsvieteným a chromovanými prvkami, ktoré navádzajú pocit luxusu. Ľudia, ktorým záleží na výkone nemusia smútiť, pretože tento Kórejčan dostal do výbavy silný a výkonný motor s ktorou prevodovka ladí perfektne. Ak ženy hľadajú auto, ktoré ponúka skvelý výkon, bezpečný a priestranný interiér a inovatívny až futuristický dizajn, Kia Sorento je práve pre nich. Tento automobil si poradí s rovnou cestou aj hrboľatým terénom, takže zvládnete odviezť deti do školy aj kamarátov na vysokohorskú chatu.

Veríme, že tieto informácie vám pomôžu pri výbere vášho nového auta.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.