Nájdite si náhradné diely pre vaše auto svojpomocne

Aj keď je vlastníctvo auta obrovský komfort, môžeme o aute povedať aj to, že je to „žrút“ peňazí. A okrem pravidelného tankovania, poistenia a podobných výdavkov, sa priamo úmerne veku auta zvyšujú aj návštevy servisu a potreba kupovania náhradných dielov.

shutterstock_car_24922

Vezmite kúpu náhradných dielov do vlastných rúk a ušetrite

Často po návšteve servisu neviete, čo bolo strašnejšie. Či cena náhradných dielov, alebo cena za prácu. Jednoduchšie úkony však možno zvládnete aj svojpomocne, prípadne s pomocou známeho. Len budete potrebovať potrebný náhradný diel.

Svojpomocné hľadanie a kúpa náhradných dielov na vaše auto sa môže javiť ako príliš zložitá, je však výhodná. Často totižto môžete nájsť daný náhradný diel lacnejšie ako v prípade, že by vám ho zaobstarali v servise. A ani hľadanie správneho dielu nemusí byť až tak zložité.

Ako postupovať pri hľadaní náhradných dielov na vaše auto? 

Zrejme prvé vám napadne zadať do internetového vyhľadávača niečo ako náhradné diely Toyota (prípadne iná značka podľa toho, aké auto vlastníte). Áno, značkou auta bude zväčša začínať aj vyhľadávanie na rôznych eshopoch s náhradnými dielmi. To však pochopiteľne nestačí, keďže vaša značka vyrába a v minulosti vyrábala množstvo rôznych modelov „zložených“ z rôznych dielov.

Budete tak musieť zadať aj konkrétny model vášho auta, prípadne aj karosárske prevedenie a samozrejme rok výroby, keďže aj jednotlivé modely podliehajú v priebehu rokov zmenám. Prekvapiť by vás nemala ani potreba výberu motora a to aj v prípade, že budete hľadať náhradný diel, ktorý k motoru nepatrí.

Toto všetko by ste teda mali vedieť. So značkou a modelom problém nebude, ale možno úplne neovládate rok výroby, či konkrétny typ motora, takže pred hľadaním náhradných dielov si nezabudnite tieto údaje pozrieť.

Zdroj obrázka: Autor: iurii / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.