Aj vy máte pred spoločenskou udalosťou tento problém?

Spoločenské udalosti sa nám rozbehli a tak je opäť raz veľká šanca, že kvôli účasti na takejto udalosti navštívite predajňu alebo požičovňu spoločenských šiat. A opäť tak budete rozmýšľať, ktoré šaty sú tie pravé nato, aby ste bola ozdobou každej spoločenskej udalosti.

shutterstock_021

Chcete naplno vystaviť svoje nohy?

Ak by sme mali nejakým základným spôsobom rozdeliť spoločenské šaty, zrejme by bolo najvhodnejšie delenie na dlhé a krátke spoločenské šaty. Každý z týchto dvoch druhov má výhody aj nevýhody, ktoré sú úzko prepojené s postavou a (logicky) hlavne nohami nositeľky.

Krátke spoločenské šaty naplno ukážu krásu vašich nôh. Teda pokiaľ ich chcete ukázať. V prípade, že nie ste so svojimi nohami spokojná, toto zrejme nebude voľba pre vás, len by ste sa zbytočne cítila počas celej spoločenskej udalosti neisto.

Rovnako však krátke spoločenské šaty nemusia byť pre vás ak síce máte štíhle, či vyšportované nohy, ktoré by bola škoda skrývať, ale ste nižšieho vzrastu a chceli by ste opticky vyzerať vyššia. K tomu vám krátke šaty rozhodne nepomôžu.

Kedy si teda vybrať krátke spoločenské šaty? Ideálne ak patríte aspoň medzi priemerne vysoké dámy, ktoré sa môžu pýšiť ukážkovými nohami. V takomto prípade by bola predsa škoda ich skrývať. 

Alebo chcete nechať niečo predstavivosti pánov?

A čo dlhé spoločenské šaty? Logika hovorí, že to bude presne naopak. Ak ste objektívne alebo skôr subjektívne presvedčená o tom, že nemáte pekné nohy, pre vlastnú pohodu ich skryte dlhými šatami.

Tak isto voľte dlhé spoločenské šaty ak síce nemáte problém so svojimi nohami, ale chcela by ste aspoň opticky vyzerať ako dlhonohá modelka. Nato sú dlhé šaty ideálne, hlavne ak sú prestrihnuté pod prsiami. Vtedy vedia naozaj poriadne predĺžiť vaše nohy.

Samozrejme aj vyššie dámy s ukážkovou postavou nemusia nutne nosiť krátke šaty, hlavne keď dlhé spoločenské šaty vyzerajú predsa len elegantnejšie. Ak aj vám ide hlavne o eleganciu, môžete zvoliť dlhé šaty s rázporkom. Tie budú stále vyzerať nanajvýš elegantne a naviac budete mať možnosť dráždiť pánske pohľady zvodným odhaľovaním vašich nôh.

Zdroj obrázka: Autor: Prostock-studio / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.