Na svoje si príde každý milovník cyklistiky

Ak patríte k cyklistickým nadšencom, určite viete, že nestačí k tomu iba dobrý bicykel. Aby ste si tieto okamihy na dvoch kolesách užili naplno, základom je aj kvalitné cyklistické oblečenie i obuv a samozrejme aj správna prilba.

shutterstock_cyklistka20

Výber správneho oblečenia na bike

Ak iba raz začas vyberiete bicykel, aby ste ho trošku „prevetrali“, tak cyklistické oblečenie príliš riešiť nemusíte. Inak je to ale v prípade, keď trávite na biku pravidelne niekoľko hodín denne či týždenne, vtedy by Vám malo záležať na tom, čo si na cyklistiku oblečiete. Aj tu platia isté kritériá, ktorými by sme sa mali riadiť, aby sme si cyklistiku užili naplno.

Pri výbere cyklistického oblečenia je veľmi dôležité aj počasie, pretože počas jazdy na bicykli sme vystavení rôznym poveternostným vplyvom. Základom je priliehavý strih cyklistického oblečenia. A nielen z estetických dôvodov, ale aj praktických. Priliehavé cyklistické oblečenie totiž výrazne znižuje odpor vzduchu a zvyšuje dobrý dojem z jazdy. V prípade studeného vetra znižuje pocit chladu. V letnom období je najvhodnejší dres s krátkymi rukávmi-v prípade trička aj nohavíc. V chladnejších mesiacoch volíme dlhý rukáv na ruky i nohy.

Chráňte si intímne partie

Kto sa aspoň trochu venuje cyklistike a má skúsenosti s cyklistickým oblečením, vie, že výber cyklistických nohavíc je rovnako dôležitý ako napr. výber prilby. V súčasnosti nie je núdza o cyklistické nohavice pánske, dámske i detské. Otázkou však je, aký typ nohavíc potrebujeme práve my.

Dôležitým faktorom pri výbere je hrejivosť cyklonohavíc.  Tá je totiž ich základnou vlastnosťou. V teplom počasí nebudeme potrebovať hrejivé cyklistické nohavice, postačia nám aj nohavice bez zateplenia. Slabo hrejivé nohavice na bicykel sú svojou gramážou vhodné na jar a jeseň. Po silne hrejivých nohaviciach zasa siahneme počas najväčšej zimy. Cyklistické nohavice sú veľmi dôležité kvôli pohodliu, ak chceme na bicykli tráviť viac času. Ak si vyberieme tie správne, dokonale ochránia naše intímne miesta a vďaka nim si užijeme svoje „bikovanie“ naplno.

Zdroj obrázka: Rocksweeper / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.