Polokošele na každú príležitosť

Keď francúzsky tenista a obchodník navrhol prvú polokošelu, zrejme nečakal, že zamáva pánskou módou na celé desaťročia. A pritom jeho cieľ bol veľmi jednoduchý – urobiť z nepohodlnej tenisovej uniformy ležérny kúsok oblečenia a zároveň mu ponechať elegantný vzhľad. 

budchlap polokosela pr

V tom okamžiku sa polokošele stali súčasťou pánskych šatníkov po celom svete. 

Kam nosiť polokošele

Polokošele sú svojim zmiešaným vzhľadom ležérneho trička a košele, výbornou výbavou nejedného podujatia či akcie. Ak zvažujete, čo si obliecť na prvé rande, grilovačku na záhrade alebo jednoducho neviete, kam vás piatkové posedenie s priateľmi zaveje, polokošela je výbornou voľbou. Hoci polokošela bola pôvodne navrhnutá ako uniforma na tenis, dnes elegantné polokošele nosia golfisti, ale aj manažéri v práci po celom svete a na rôzne spôsoby. 

Ako vybrať správnu polokošelu

O tom, aká praktická polokošela je, sme si už napísali. Poďme sa pozrieť na to, ako vybrať a nosiť polokošelu..  

  • Materiál je dôležitý. Elegantné polokošele nájdeme v rôznych materiáloch od syntetických až po tie z prírodných materiálov. Zvážte preto aktivitu, ktorú budete v polokošeli vykonávať.
  • Dĺžka polokošele by nemala zakrývať zadné vrecká na nohaviaciach niekoľko centimetrov pod opaskom, tak aby ste nemali potrebu nosiť polokošelu zastrčenú v nohaviciach.
  • Rukávy na polokošeli by nemali presahovať do polovice bicepsu a zároveň môžu byť mierne obtiahnuté.

Prehrešky pri nosení polokošele

Tak ako aj pri nosení iných častí oblečenie aj nosenie polokošele má prehrešky, ktorým sa treba zďaleka vyhnúť.

  • Zatiaľ čo pri nosení elegantnej košele je spodné tričko či tielko nevyhnutnosťou, pri polokošeli to je práve naopa.
  • Vždy nosíme len jednu polokošelu – nevrstvíme viacero polokošiel na seba.
  • Zdvihnutý golier na polokošeli symbolizuje drzosť a aroganciu. Čo je však dôležitejšie – dávno vyšiel z módy.
  • Nevyberajte polokošelu s predným vreckom. Je vysoko pravdepodobné, že takúto alternatívu v obchodoch nájdete len zriedkavo a dôvod je veľmi pochopiteľný. Pokiaľ chcete pôsobiť elegantne a zároveň sa cítiť komfortne s plným náprsným vreckom sa vám to nepodarí.
  • Vyhýbajte sa príliš veľkým logám. Hoci logo na polokošeli je ich typickou súčasťou, na dosiahnutie decentného vzhľadu vyberajte tie s minimálnou viditeľnosťou a veľkosťou.

Pozor na dress code

Sú podujatia, kedy si muži budú zbytočne nahovárať, že trochu ležérnosti nezaškodí. Ide najmä o podujatia s black tie alebo white tie dress kódom. Vtedy jednoznačne treba vyberať moderné pánske košele. Pôsobia elegantne, kombinujú sa s kravatou alebo motýlikom a ak siahnete po kvalitnom materiály, zaručia pohodlné nosenie aj celý večer. Majú dlhý rukáv a gombíky sú od vrchého až po spodný okraj košele. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.