Aj nohy občas trpia

Berieme ich ako samozrejmosť. Častokrát si ani len neuvedomujeme, že práve oni trpia nie vlastným pričinením, ale tým, že my zanedbávame starostlivosť o ne. Už viete, o čom je reč? Ide o naše nohy. O to, čo nám umožňuje chodiť.

pr 2 221116

Aj naše nohy trpia. Nie tým, že pracujú viac, ako by mali, ale vlastne aj áno, pracujú viac ako by mali. Odvšadiaľ počúvame, že čoraz viac ľudí nevládze na nohy. Chodenie im robí časté problémy a pritom nejde ani o nič zložitého. Najväčší problém je v tom, že nenosíme zdravotne vyhovujúcu obuv. A prečo? Pretože je drahšia a nedostupnejšia?

Zdravotne vyhovujúca obuv (značiek ako napríklad Tamaris, Bugatti, Gabor a iné) je síce o čosi drahšia, ale je aj podstatne zdravšia ako obuv vyrábaná v Číne. Samozrejme, že keď plánujete kupovať gumené sandále na leto, nehľadíte príliš tak na kvalitu. Ide predsa len o gumené sandále, ktoré nebudete nosiť trištvrte roka, ale len maximálne dva mesiace.

Iné to je s dámskymi poltopánkami, ktoré budete nosiť podstatne dlhšie ako gumené sandále. Môžete ich nosiť na jar, ale aj na jeseň, kým nie je príliš mokro a nepadá sneh. Pri výbere akýchkoľvek topánok sa v prvom rade pozerajte na podrážky, pretože väčšinou sú to práve podrážky, ktoré sa pokazia/ opotrebujú. Vyberajte si vždy vyhovujú veľkosť – topánky na zimu skúšajte výhradne s hrubšími ponožkami, pretože keby ich skúsite len na tenkú ponožku a cez zimu nosievate hrubšie, môže sa stať, že ich neobujete.

Keby si kupujete pravidelne nesprávnu veľkosť topánok a nosíte ich dlho, vaše nohy budú trpieť. Po čase sa vám môžu na nohách objaviť kurie oká, ktoré nepríjemne bolia a odstrániť ich je doslova umenie. A to ani nehovoríme o pravidelne ošúchanej koži v oblasti členkov.

Myslíte si teda, že je dobré kupovať lacnú čínsku a poľskú obuv, keď vaše nohy tým trpia? Keby si kúpite jedny kvalitné topánky na zimu, jedny na jeseň, jar a leto, určite vás to výjde lacnejšie, ako keby ste mali každý rok kupovať nové a nové topánky. A ešte k tomu nezdravé. Aj keby chcete pohodlné tenisky, prihliadajte vždy na to, kde boli vyrobené. Aj tenisky slip on vyberajte poctivo.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.