Šírky a dĺžky...

... hrajú dôležitú úlohu v pokojnom módnom obraze popri materiáloch, ktoré sú pre nadchádzajúcu sezónu prevažne vlnené a objemnejšie.Napriek tomu, že vo vzoroch budú prevládať pánske dezény vrátane glenčekov, vlnené kvality nesmú pôsobiť klasicky.

woman_silhouette2019

Po vlnách druhým dôležitým materiálom sú úplety, ktoré podtrhujú ženský vzhľad, siluetu formujú efekty riasenia a dopĺňajú ich hodvábne topy a zavinovacie šaty.

Popri úzkej siluete sa predstavujú opäť široké nohavice s pásovými záhybmi, ležérne plášte až po predimenzované zahaľujúce modely. Pleteniny môžu mať siluetu v tvare O alebo A, rukávy veľké, široké a nariasené, podobne ako naberané alebo skrátené. Krátke kabátiky v štýle couture sa čoraz viac presadzujú, podobne aj dlhé pletené plášte. Napriek týmto rozdielom musí byť silueta dodržaná a práve preto je tu najdôležitejší doplnok - opasok, ktorý zvýrazni pás.

Nová silueta XL, po niekoľkoročnej úzkej obtiahnutej siluete má ťažšiu pozíciu, aby sa presadila. Napriek tomu kompromis sa ponúka v určitých detailoch. Predstavujú ich efekty riasenia a zavinovania, rafinované riešenie netopierích rukávov, kimonové a naberané rukávy, ktoré dodávajú nový LOOK. Kabátiky a plášte majú objemné goliere, vysoké stojačiky, pletené goliere široko prepadávajú cez plecia. Vrstvenie je ďalší spôsob k novému vzhľadu. Ideálne sú pleteniny vo forme boleriek, vestičiek, svetrov a dlhých pletených plášťov. Dlhé pletené kabátiky sa nosia cez tuniky alebo šaty, pod ktoré patria legíny. Ďalšou variáciou sú pleteniny v kombinácii s dlhou košeľou, alebo pánske košele pod dlhým svetrom.

V úzkej siluete dominujú krátke sukne, tulipánové a tužkové sukne, úzke nohavice a pletené topy s hlbokým výstrihom. Súčasťou módnych trendov je kombinácia mini a maxi dĺžok. Rúrové a cigaretové nohavice, ktorých šírka nohavíc sa pohybuje medzi 32 – 38 cm. Denimy sú v čistom vzhľade, s miernym opratím, v šedej, hnedej a tmavo modrej farby, dôležité sú aj skrátené džínsy.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.