Zahrievacie korenie pomôže ako sveter, funguje aj v prášku

Napísal Alexandra Štullerová 06. október 2023

Predaj potravín ázijskej kuchyne v online lekárni MojaLekáreň.sk, je za posledné dva mesiace až 4x vyšší ako minulý rok v rovnakom období. Z korenia sa najčastejšie v košíkoch zákazníkov objavujú škorica, kurkuma a zázvor v bio kvalite a rôznych formách (prášok, plátky, celé kusy).

freepik_ginger_lemon_tea23

Lekárnici z MojaLekáreň.sk sa zhodujú, že si Slováci vyberajú správne, pretože na jeseň a v zime je dôležité organizmus zahrievať aj vnútorne, nielen teplým oblečením. To práve suroviny ázijskej kuchyne ako kurkuma, škorica, zázvor alebo cesnak dokážu.

Vývar na raňajky: jednoznačne áno!

Podľa PharmDr. Kamily Horníčkovej, špecialistky na prírodnú medicínu v online poradni MojaLekáreň.sk, je chlad v čínskej medicíne považovaný za nepriateľa, a za ideálne preto považuje teplé jedlo hneď na raňajky. Napríklad domáci vývar z kvalitných surovín. „Keď do vývaru pridáme ešte zahrievacie korenie ako kurkuma, zázvor, čierne korenie a cesnak, posilníme zahrievací účinok teplej polievky na náš organizmus,“ zdôrazňuje. Cesnak je u Slovákov veľmi obľúbený aj v práškovej forme, pretože vyhovuje ľuďom, ktorí nemajú radi jeho silu v prirodzenej podobe. Je tak vhodný aj pre deti. „Cesnak vo všetkých formách na jeseň posilňuje obranyschopnosť nášho tela. Najviac koncentrovaný je vo výživových doplnkoch stravy, na priame užívanie,“ upresňuje Kamila Horníčková.

Keď kaša, tak s teplým ovocím

Aby sme sa cítili dobre, sú na jeseň a v zime podľa Horníčkovej skvelé na raňajky aj kaše. Ideálne z pohánky, ovsa, jačmeňa, špaldy. Práve kaša patrí v kategórii zdravá strava na MojaLekáreň.sk, za posledný rok, k najpredávanejším produktom. Slováci obľubujú už pripravené, ochutené zmesi. Čokoláda, malina, kokos a banán patria medzi top 5 príchutí našich zákazníkov. Lekárnici ale odporúčajú sledovať obsah cukru. Keď sladiť, tak medom, javorovým sirupom alebo duseným ovocím, samozrejme teplým. Zahrievaciu funkciu splní aj škorica, ktorá raňajkovú kašu prevonia a dochutí. Zázvor a škorica pomôžu so zahriatím organizmu aj v čaji, kurkuma skvele chutí v mlieku.

Pozitívne účinky cesnaku v skratke:

• pomáha k normálnej hladine cukru v krvi – metabolizmus sacharidov

• pomáha k prirodzenej obranyschopnosti – posilňuje imunitu

• pomáha pri normálnej funkcii dýchacieho systému

•  je skvelý antioxidant

Pozitívne účinky kurkumy v skratke:

• pomáha pri normálnej činnosti kardiovaskulárneho systému

• pomáha pri normálnej funkcii dýchacieho systému

•  pomáha k duševnej rovnováhe

• je skvelý antioxidant

MojaLekáreň.sk dbá na to, aby ste sa cítili dobre.

Portfólio produktov zdravej stravy v online lekárni MojaLekáreň.sk, sa rozrastá. Ambíciou je, aby zákazník mohol nakúpiť zdravé potraviny, dietologické potraviny a potraviny pre ľudí s intoleranciami na jednom mieste - z pohodlia domova. Platiť ich je aj v našej internetovej lekárni možné stravenkovými kartami. Pre každého záujemcu o zdravé stravovanie, je v MojaLekáreň.sk k dispozícii ako lekárnik, tak výživový poradca. Ich poradenský servis je zadarmo pre každého, kto do internetovej lekárne virtuálne vkročí. Odborníci poradia nielen s výberom voľnopredajných liekov, ale dnes už aj s výberom kvalitnej zdravej výživy pre bežného spotrebiteľa či ambiciózneho športovca, pri zdravotných ťažkostiach, špeciálnych diétach každého člena rodiny.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.