A ty ešte neberieš kolagén?!

Napísal Dana Krommelová 01. október 2023

Po dosiahnutí veku 25 rokov klesá produkcia kolagénu o 1% ročne a po 45. roku sa úplne zastaví. A to nie je dobrá správa pre nikoho, kto chce ostať vitálny, fit a vyzerať mladistvo. Žiarivá pleť, lesklé vlasy, pevné nechty, silné kosti, ohybné kĺby a pružné šľachy.

jennifer_aniston_vital_proteins

Hovoríte 6-krát áno? A začína sa váš rok narodenia číslom 19..? Tak si prečítajte o kolagéne, ktorého potreba s časom rastie, ale čím sme starší, tým menej kolagénu si telo dokáže vyprodukovať.

Dôležité otázky o kolagéne:

Odkedy je vhodné ho užívať? 

Ak sa váš rok narodenia začína jednotkou, nemáte nad čím váhať. Zakomponujte do svojho denného rituálu výživové doplnky s obsahom kolagénu. Najľahšie stráviteľné sú hydrolyzované kolagénové peptidy, pretože sú to najmenšie možné častice, ktoré telo rýchlo strávi a vstrebe. Pomáhajú telu dodať potrebné aminokyseliny a fungujú ako stavebné kamene pre kolagénové vlákna. 

Ako užívať kolagén?

Je dostupný vo forme prášku, ktorý stačiť nasypať, zamiešať a je to. Šup s ním napríklad do rannej kávy, čaju, pohára vody, smoothie alebo ovsenej kaše. Neochutené kolagénové peptidy neovplyvnia chuť, vôňu ani konzistenciu nápoja či pokrmu, do ktorého ich pridáte.

Čo znamená číselné označenie – typ kolagénu?

Poznáme 28 rôznych druhov kolagénu, najviac zastúpeného proteínu v živočíšnej ríši. No ľudské telo sa skladá predovšetkým z typov I, II a III. Typ kolagénu označuje miesto, kde v tele sa kolagén nachádza, nie miesto, ktoré kolagénom podporíme po jeho užívaní. Naše telo totiž automaticky využije kolagén z výživového doplnku presne v tom mieste, kde je najviac potrebný.

Môže sa kolagén užívať aj počas tehotenstva a dojčenia?

Kolagén je bielkovina, ktorá je nášmu telu úplne prirodzená. Jeho dostatok v tele pomáha celkovému zotaveniu po pôrode, zlepšuje hojenie rán, pomáha pri vypadávaní vlasov po pôrode a zlepšuje kvalitu nechtov. Pomáha aj pri regenerácii kože celého tela, na strie a problémy s pleťou. Kolagénové peptidy sú všeobecne uznávané ako bezpečné, výživové doplnky môžu byť uvedené na trh iba vtedy, keď spĺňajú prísne bezpečnostné parametre. Je však vhodné poradiť sa najprv so svojím lekárom, pretože nutričné potreby sa môžu v tehotenstve a počas dojčenia líšiť.

Čo podporuje kolagén v ľudskom tele?

Pružnú pleť, lesklé vlasy, pevné nechty, hydratáciu kože, funkčné kĺby, väzy a šľachy. Je súčasťou svalov, kĺbov, chrupaviek. Môžeme sa vďaka nemu cítiť lepšie a aj mladistvejšie vyzerať. Dopĺňanie kolagénu nie je neprirodzené ani nemôže byť nijako škodlivé. Práve naopak, je vhodné na vyrovnanie zásadného nepomeru, ktorý po 25. roku života nastáva – prirodzená tvorba kolagénu klesá, ale jeho potreba stúpa.

Ako to robí Jenn?

Platí, že jednoduché veci sú tie najlepšie, preto si všímajte zloženie výživového doplnku. Stačí jediná ingrediencia – prémiový kolagén. Veľa kolagénu v dennej porcii. Neochutené kolagénové peptidy značky Vital Proteins majú skutočne vysoký obsah kolagénu. Objavte kúzlo hovädzieho kolagénu Vital Proteins Collagen Peptides s obsahom až 20 gramov hovädzích kolagénových peptidov v jedinej porcii. Inklinujete ku kolagénu z morského zdroja? Siahnite po Vital Proteins Marine Collagen s 12 g kolagénových peptidov na porciu. Kolagény Vital Proteins neobsahujú lepok, ani umelé ochucovadlá či farbivá. Miluje a už roky ich užíva aj americká herečka Jennifer Aniston. Pre podporu svojho zdravého životného štýlu a fenomenálneho vzhľadu. Stačí pohľad na ňu a my jej veríme, že užívanie kolagénu môže byť prospešné!  

vital_proteins_923

Zdroj foto: Vital Proteins

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.